Halve kledingkast in je koffer

Reizen door Jikke
Moet jij ook altijd op je koffer gaan zitten om hem dicht te krijgen? Je bent echt niet de enige, want uit onderzoek is gebleken dat vrouwen wel 44 kledingstukken inpakken en daar maar 61% van gebruiken.

 
Je staat voor je kledingkast en voor je het weet verdwijnen er achttien tops, twaalf (korte) broeken of rokjes en zes bikini?s in je koffer. Terwijl je tijdens je vakantie, die twee weken duurt, ?slechts? twaalf topjes, zes broeken of rokjes en drie bikini?s draagt!
 
Ook met schoenen zijn we niet zuinig: driekwart van de vrouwen die deelnam aan het onderzoek propt maar liefst acht á tien paar schoenen in een koffer, terwijl ze daarvan maar zes gebruikt.

Het inpakken van een koffer lijkt een simpel klusje, maar think twice. Vrouwen hebben gemiddeld vier uur nodig om al hun spulletjes bij elkaar te verzamelen en één op de tien vrouwen doet daar zelfs twaalf uur over! Ook levert het inpakken voor een kwart van de vrouwen veel stress op; 21% vindt het zelfs nog stressvoller dan naar het werk gaan.Waarom is het inpakken van een koffer toch zo?n gedoe voor veel vrouwen? Volgens een professor Psychologie aan Lancaster University komt dit doordat we rekening houden met iedere mogelijke situatie. Zo willen we volgens hem voorbereid zijn op elke maaltijd in welke setting dan ook.
 
Het is dus geen verrassing dat we veel meer meezeulen dan mannen. Onze koffers zijn niet alleen zwaarder, maar de inhoud is ook nog eens veel meer waard: zo?n ?1.297. En vaak is die waarde na de reis (shoppen, shoppen, shoppen) alleen nog maar meer gestegen?
 
Herken jij je in dit verhaal of ben jij juist supersnel klaar met je koffer inpakken?