Dit is de beste manier om cardio te doen voor jouw sterrenbeeld

Sport & gezondheid door Maya Luz

Als het op sporten aankomt, hebben we allemaal verschillende voorkeuren. De ene persoon houdt van een teamsport uitvoeren, de ander gaat liever voor een goede zweetsessie in de sportschool. Uiteindelijk is het voor iedereen goed om aan cardio te doen. Het is goed voor je conditie en voor je hart. Benieuwd naar welke vorm van cardio het beste bij jou past? Dit is de beste manier om cardio te doen voor jouw sterrenbeeld.

Lees ook: Zo maak je zelf een home-gym

Ram - Kickboxen

Ram is een vuurteken dat wordt beheerst door Mars, de planeet van actie en energie. Hierdoor ga jij je absoluut helemaal kunnen uitleven in een kickboxles. Het is intensief, competitief maar alsnog vriendschappelijk. Rammen gaan het leren van nieuwe combo's, het zweten en zichzelf pushen om beter te worden, enorm waarderen!

Stier - Cardio gefocuste yoga

Stieren houden van thuisblijven. Zweten in de sportschool zien jullie niet zo zitten. Jullie perfecte manier van aan je beweging komen is daarom het volgen van at home work-outs van YouTube. Power yoga is de beste work-out voor een Stier. Jullie zullen het stretchen in combinatie met je hartslag omhoog werken erg fijn vinden.

Tweelingen - Hardlopen

Tweelingen worden beheerst door Mercurius, de planeet van transportatie en communicatie. Dit houdt in dat dit sterrenbeeld enorm kan genieten van hardlopen. Dit hoeft niet per se buiten te zijn, je kunt ook hardlopen op een loopband. Luister tijdens het lopen naar een interessante podcast om je brein ook lekker bezig te houden.

Kreeft - Beach volleybal

Kreeften zijn maar al te graag in de buurt van water, en dus is beach volleybal de sport voor jou. Dit sterrenbeeld is dol op vriendschappelijke competitie en dus is het voor jouw sterrenbeeld heerlijk om een potje te volleyballen met je besties. Is het strand niet bereikbaar? Probeer dan roeien.

Leeuw - Dansen

Leeuwen, schrijf je zo snel mogelijk in voor een intensieve dansles, want dit is echt iets voor jou. Leeuwen zijn vuurtekens die dol zijn op muziek en de energie van anderen aanvoelen op de dansvloer. In een dansles ben jij dus helemaal op je plek. Je kunt ook online dans work-outs opzoeken als dit voor jou toegankelijker is. Je nieuwe dansmoves kun je vervolgens showen op de dansvloer om de show te stelen tijdens jouw volgende avondje stappen.

Maagd - Fietsen

Maagden zijn aardetekens die erg praktisch ingesteld zijn. Jullie houden je work-outs dan ook graag lekker praktisch. Thuis op een hometrainer fietsen is voor jullie meer dan genoeg om je energie kwijt te kunnen. Je ziet jezelf steeds beter worden en je eigen records verbreken en daar halen jullie voldoening uit. Is het nou lekker weer? Pak dan ook eens de fiets en ga buiten een rondje fietsen.

Weegschaal - Tennis

Weegschalen halen geen voldoening uit solo work-outs. Jullie genieten veel meer van met een buddy sporten. Tennis is daarom de sport voor jou. Neem je bestie mee en ga samen tegen elkaar tennissen. Is tennis niks voor jou? Dan zijn danslessen of groepslessen ook erg leuk. Weegschalen zijn tevreden zolang ze gezelschap hebben.

Schorpioen - Hoge intensiteit interval training

Voor de Schorpioen geldt: hoe zweteriger de work-out, hoe beter. Jullie worden daarom gelukkig van alle soorten work-outs die lekker intensief zijn. Ga op zoek naar activiteiten die ervoor zorgen dat je hartslag versnelt. Denk aan groepslessen aerobics of iedere andere vorm van interval training met hoge intensiteit.

Boogschutter - Joggen in de natuur

Boogschutters gaan maar al te graag op avontuur. Joggen in de natuur is daarom de perfecte work-out voor dit vuurteken. Ontdek nieuwe wandelroutes in jouw omgeving en daag jezelf uit. Ga bijvoorbeeld naar het bos en neem steeds een ander paadje. Klimmen is ook een ideale work-out voor dit sterrenbeeld.

Steenbok - Jezelf uitdagen op elke mogelijke manier

Of het nou trainen voor een marathon is, of jezelf uitdagen op de stairmaster, Steenbokken moeten zichzelf uitdagen. Het maakt niet uit op welke manier je het doet. Jullie worden het gelukkigst van functionele training waar je duidelijke doelen mee kunt stellen voor jezelf. Dit sterrenbeeld werkt hard in ieder aspect van je leven, dit houdt met sporten dus niet op!

Waterman - Spinning

Watermannen zijn excentrieke types die kunnen genieten van alle soorten work-outs die uniek en creatief zijn. Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende locaties die spinninglessen aanbieden met bijzondere thema's. Denk aan lessen met muziek van één specifieke artiest. Het is lekker intensief en wordt nooit saai, perfect voor dit sterrenbeeld.

Vissen - Zwemmen

Vissen en zwemmen, het klinkt nogal cliché. Maar net als Kreeften is dit sterrenbeeld graag bij en in het water. Ga lekker baantjes trekken of kijk of jouw lokale zwembad work-out lessen aanbiedt in het water. Als je geen zwembad in de buurt hebt, is wandelen in de natuur ook een perfecte optie voor de dromerige Vissen.

Ook interessant: Tips om je conditie op te bouwen