Dit zijn de beste work-outs om te doen als je een kater hebt

Sport & gezondheid door Maya Luz

Ugh, katers zijn vervelend. Je hebt hoofdpijn, je bent misselijk en je wil het liefste de hele dag in je bed liggen. Maar als je een kater hebt, is het juist ook wel goed voor je om eventjes in beweging te komen. Dit zijn de beste work-outs om te doen als je een kater hebt.

Lees ook: Stijve nek? Dit kun je ertegen doen

Sporten met een kater

Of je kunt sporten met je kater hangt af van hoe heftig deze is. Als je regelmatig naar de wc moet rennen of als je niet in een rechte lijn kunt lopen, is het misschien beter om lekker in bed te blijven liggen. Zeker als je last hebt van wazig zicht of duizeligheid, is het voor jouw eigen veiligheid beter om je lichaam de tijd te gunnen om de alcohol uit je systeem te laten verdwijnen. De work-outs die je hieronder vindt, zijn geschikt voor als je last hebt van lichtere klachten. Wees dus altijd voorzichtig en blijf bij twijfel nog even wat langer liggen. Het is beter voor jezelf en voor je omgeving.

Yoga

Een van de beste manieren om je lichaam te bewegen zonder je kater erger te maken, is door yoga te doen. Leg een matje neer in je woonkamer en rek en strek erop los! Zorg ervoor dat je je bewegingen langzaam en vloeiend uitvoert. En als je nog last hebt van misselijkheid is het misschien beter om niet op z'n kop te gaan hangen. Focus op je ademhaling en kom even tot rust.

Wandelen

Als je denkt dat frisse lucht je goed zou doen, kun je een lekkere wandeling maken om even lekker uit te waaien. Wandel op een rustig tempo en kies een route uit die niet te uitdagend of lang is. Neem een fles water mee om jezelf te hydrateren tijdens het lopen. Hopelijk kom je op die manier zo snel mogelijk van je kater af. En dat extra beetje vitamine D van de zon kan ook nooit kwaad.

Zwemmen

Zwemmen is een van de fijnste dingen die je voor je lichaam kunt doen als je je niet lekker voelt. Het koude water verkoelt je lichaam en zorgt ervoor dat je hoofdpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Maak rustige bewegingen in het water en ga lekker baantjes trekken. In de zomer kun je misschien ook wel lekker buiten zwemmen. Frisse lucht en verkoelend water is oprecht een wondermiddel tegen een kater.

Joggen

Tot slot kun je met een hele lichte kater gaan joggen. We kiezen hier opzettelijk voor joggen en niet voor hardlopen. Hardlopen is waarschijnlijk iets te heftig als je misselijk bent of hoofdpijn hebt. Hou dus een rustig tempo aan en zorg ervoor dat je genoeg water drinkt. En mocht joggen toch te heftig zijn, dan kun je altijd overgaan op wandelen! Misschien kom je zodra de misselijkheid is gezakt onderweg wel iets lekkers tegen om te eten!

Ook interessant: 3x gezonde ijsjes die je makkelijk zelf kunt maken