Zanger Roel van Velzen merkt "positieve veranderingen" bij nieuwe talentenjacht na TVOH-schandaal

Media door Jennifer

Na drie jaar coach te zijn geweest in de eerste seizoenen van The Voice of Holland, is zanger Roel van Velzen opnieuw mentor bij de nieuwe talentenjacht 'Zing!'. Bij dit nieuwe muzikale programma van de EO, geproduceerd door hetzelfde bedrijf als TVOH, merkt hij gelukkig wel positieve veranderingen dankzij het TVOH-schandaal.

Roel van Velzen opnieuw mentor in nieuwe talentenjacht

De schandalen rond de populaire talentenjacht The Voice of Holland zitten inmiddels waarschijnlijk bij iedereen wel in het collectieve geheugen. Deze misstanden vergeet niemand meer en ook oud-coach van TVOH Roel van Velzen vindt het "heel pijnlijk om te zien", wat er allemaal is gebeurd met het ooit zo succesvolle, Nederlandse tv-programma. Al ziet hij ook dat het TVOH-schandaal een positief effect heeft opgeleverd, zo vertelt hij in een recent interview aan het ANP. "Het heeft echt een verandering teweeg gebracht in deze wereld waarin ik mij begeef, de entertainmentwereld." Dit ziet hij zelf nu terug bij de nieuwe talentenjacht 'Zing!', van de EO, waarvoor hij opnieuw als mentor aan de slag gaat.

Externe programmacoaches

De nieuwe talentenjacht 'Zing!' is van de EO, maar wordt geproduceerd door IDTV. Dit productiebedrijf produceerde eerder ook TVOH. Volgens Roel zijn er na het TVOH-schandaal daadwerkelijk veranderingen ingevoerd. Hij vroeg hier ook specifiek naar, op het moment dat hij voor het programma werd gevraagd als mentor. Zo hebben de kandidaten nu externe programmacoaches, die er de hele tijd bij blijven en ook in alle mails worden meegenomen. Daarnaast hebben Roels zanggroepen elke dag een incheckmoment. "Hierbij wordt gevraagd 'hoe gaat het' en 'hoe voel je je eronder', dat was er eerst niet. Dat is echt wel heel fijn, dat dat er is nu."

Anoniem misstanden melden

Naast de externe programmacoaches en het dagelijkse incheckmoment kunnen de zanggroepen nu ook anoniem misstanden en bepaald gedrag melden. Waar ze precies terecht kunnen, krijgen ze volgens Roel goed aangegeven via een mailtje. "Niet in kleine lettertjes," zegt hij erbij. Daarnaast worden er ook een interne en externe vertrouwenspersoon aangeboden, waar kandidaten bij terecht kunnen. "Ik heb één van die dames ook gesproken en kreeg daar een goed gevoel bij," aldus Roel. Natuurlijk weten we nooit zeker, of de situatie zo helemaal is verbeterd. Maar de veranderingen zijn volgens Roel in ieder geval duidelijk zichtbaar.

Tv-programma Zing!: wanneer te zien?

In het nieuwe tv-programma 'Zing!' van de EO gaan 31 muziekprofessionals op zoek naar de beste zanggroep van Nederland. De kandidaten variëren hierbij heel erg: van een driekoppige a-cappelagroep tot een groots koor met tientallen leden. Naast Roel zijn ook zanger Glen Faria en operazangeres Tania Kross mentoren, die de verschillende kandidaten begeleiden.

Het nieuwe tv-programma is vanaf zaterdag 27 mei te zien, om 20.30 uur bij NPO 1, en wordt gepresenteerd door Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart.

Lees ook: Dit wil je zien: komend najaar start een The Bachelor-serie voor senioren