Interview: VanVelzen!

Media door Anneke

Fans van VanVelzen hebben even geduld moeten hebben. Hun idool heeft rustig de tijd genomen voor zijn nieuwe muziek. De twee albums die er dit jaar uitkomen - Take Me In en Hear Me Out plus een hoop extra's - vormen een goed beeld van waar Roel de afgelopen tijd allemaal mee bezig geweest is. "Ik had op een gegeven moment zoveel muziek klaar dat het allemaal niet op een enkel album paste. Het zijn ook twee cd's geworden met elk een eigen karakter: Take Me In is sneller en ook vrolijker, terwijl Hear Me Out rustiger en melancholischer is. Samen vormen ze wel één geheel. Ik ben er erg trots op!" Is het nieuwe materiaal ook anders dan de voorganger? "Ik heb de afgelopen tijd heel veel geëxperimenteerd met stijlen. Uiteindelijk is mijn album een verzameling geworden van al die stijlen, zoals pop, rock maar ook dansbare songs. Ik denk dat er voor iedereen wel wát op staat."

Leven voor muziek
Roel van Velzen is een echte perfectionist. "Dat is zo gegroeid eigenlijk. Als je al een tijdje in het muziekwereldje zit, weet je precies wat er te koop is. Ik heb me er ook goed in verdiept, omdat het best een ingewikkelde wereld is. Ik heb nu het gevoel dat ik die door en door ken." Muziek heeft altijd al deel uitgemaakt van het leven van VanVelzen. "Ik heb op een gegeven moment mijn studie Communicatie Creatief aan het Ichtus, tegenwoordig InHolland, verruild voor de muziek. Ik was daarmee meer bezig dan met mijn studie. Toen alles qua muziek een beetje begon te lopen, is er helemaal niets meer terechtgekomen van mijn studie. Vooral niet vanaf het moment dat ik met mijn toenmalige bandje The Goldfish de Heineken Music Student Award won. Daarna ging ik aan de slag bij Crazy Pianos en weer later werd het VanVelzen."

De toekomst
Hoe het daarna met VanVelzen verder afliep dat weten we allemaal. Het succes kwam snel en Roel werd mega. Zijn eerste album was goed voor platina, hij had zes succesvolle singles en was goed voor vier awards. VanVelzen bleek geboren voor het podium en veroverde niet alleen de fans in Nederland, maar ook in Duitsland en België. De triomftocht van de kleine 'grote' man uit Delft lijkt nog lang niet ten einde. "Ik heb er ongelooflijk veel zin in om met mijn nieuwe muziek op de podia te staan, want dat is toch het állerbeste wat er is." Roel heeft weinig te klagen: muzikaal heeft hij alles op een rijtje, maar ook op het persoonlijke vlak zit het goed. "Ik ben al tien jaar gelukkig met mijn Marloes. We wonen nu 2,5 jaar samen in Amsterdam en dat bevalt erg goed. Ze begrijpt heel goed waar ik mee bezig ben en wat de muziek allemaal met me doet, gelukkig maar! Want de komende maanden gaan we weer knállen! Ik ben gewoon voorbestemd om op het podium te staan!"

Take Me In
VanVelzen

EAN: 8713545209235
Prijs: 12,99