Deze sterrenbeelden kunnen echt niet liegen

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

Je hoeft het niet te ontkennen: iedereen liegt wel eens. Een leugentje om bestwil kan af en toe best door de beugel, maar het moet natuurlijk niet te ver gaan. Bij wie dit dus ook echt nooit zal gebeuren zijn déze sterrenbeelden; zij kunnen namelijk écht niet liegen en zijn de slechtse leugenaars ever. 

Deze sterrenbeelden kunnen niet liegen

Opvallend is dat de betreffende sterrenbeelden allemaal heel anders zijn en hele andere karaktertrekken hebben. Eén ding hebben ze in ieder geval gemeen met elkaar: ze zijn allemaal slechte leugenaars.

Kreeft

Kreeften zijn slechte leugenaars omdat ze nou eenmaal graag de waarheid vertellen als dat ze gevraagd wordt. Verbloemen lukt ook niet echt, want hoe ze echt over iets denken valt makkelijk aan hun gezicht af te lezen. Verder verplaatsen ze zich altijd direct in een ander, dus liegen vinden ze gewoon niet zo prettig. En als het dan toch écht een keer moet, kan dit teken zich er nog maandenlang schuldig om voelen.

Maagd

Een sterrenbeeld dat graag zegt waar het op staat is de Maagd. Ze komen soms misschien wat direct en hard over, maar dat kun je maar beter hebben dan dat iemand tegen je liegt, toch? Als er toch een keertje gelogen moet worden (dan wel om bestwil) bedenkt dit teken tot in detail wat ze gaat zeggen, waardoor het verhaal dus alles behalve geloofwaardig is... Laat dat liegen maar achterwege Maagd!

Boogschutter

Ook de Boogschutter is een van de slechtste leugenaars ooit. Dit komt omdat ze van veel dingen een grappig grapje proberen te maken. Dit lukt echter niet altijd waardoor dit teken dus niet echt meer geloofd wordt. De Boogschutter is ook nog eens direct, dus ze zal vaak niet eens zo ver komen om na te denken over een leugen.

Ram

Een teken dat een echte flapuit is, is de Ram. No way dat dit teken ook maar probeert te liegen. Dat is veel te moeilijk. De Ram zegt liever waar het op staat dan er omheen te draaien met een (slechte) leugen.