Met deze tips blijft gekleurd haar langer mooi

Haar door Chloe

Wanneer je net een hoop geld hebt betaald om je haar te verven, dan wil je daar natuurlijk wel zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het is zonde als de kleur al snel vervaagd. Gelukkig kan je zelf een hoop doen om je kleur zo lang mogelijk te behouden. Lees dus snel verder als je net een nieuwe coupe hebt, want wij hebben een paar tips verzameld waardoor je gekleurde haar langer mooi blijft.

Haren wassen

Was je iedere dag je haar? Dan is het tijd om daar zo snel mogelijk een eind aan te maken. Dit is niet alleen beter voor je haar, maar ook voor het kleurbehoud. Wanneer je je haar veel wast terwijl het net geverfd is kan de kleur namelijk snel vervagen. Was je haren daarom één tot twee keer per week. Verder is het ook niet goed om je haar te heet te wassen. Gebruik daarom lauwwarm water en spoel het af met koud water. Ook heb je natuurlijk verschillende shampoos die ervoor zorgen dat je langer kleur behoud.

Haarverzorging voor geverfd haar

Je haar goed verzorgen is natuurlijk altijd belangrijk, maar al helemaal als je je haar een nieuw kleurtje wilt geven. Wanneer je je haar goed verzorgd hebt zal je een goede basis hebben voor de verf. Hierdoor zal het al langer mooi blijven. Daarnaast kan je naast speciale shampoo's natuurlik ook andere verzorgingsproducten speciaal voor geverfd haar gebruiken. Denk aan mousse, haarmaskers en conditioner.

Bescherming tegen de zon

Nu de zon zich steeds vaker laat zien is het extra belangrijk om je haren ook tegen de UV-straling te beschermen. Dit is namelijk erg schadelijk voor je haarkleur. Zo kan de kleur vervagen of zelfs verkleuren en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Gebruik dus verzorgingsproducten met UV-filters om je lokken deze zomer voldoende bescherming te bieden. Pas ook op met chloor, want ook dit kan voor ernstige verkleuring zorgen.