Zo krijg je je oordopjes weer zo goed als nieuw

Lifestyle door Anjali

Of je nu de nieuwste AirPods hebt of doodnormale oortjes aan een draad, ze worden hoe dan ook vies. Make-up en oiorsmeer doen niet veel goeds voor het witte design van de oordopjes, en het vuil zorgt er bovendien voor dat je het geluid niet optimaal kunt horen. Maar hoe maak je je oortjes goed schoon?

Microfiber doek

Het reinigen van oordopjes is een eenvoudige klus. Begin met een droge katoenen of microfiber doek om het oppervlakkige vuil van de oordopjes en case weg te vegen. Een microfiber doek is tevens ideaal om je telefoon- en laptopscherm mee te reinigen.

Wattenstaafjes

Met een wattenstaafje kun je gemakkelijk het hardnekkige vuil verwijderen, maar om schone oordopjes te houden heb je ook schone oren nodig. Maak je gehoorgangen absoluut niet vrij van oorsmeer met een wattenstaafje. Op deze manier duw je het oorsmeer verder de gehoorgang in, wat kan leiden tot gehoorschade, schimmels en infecties in het oor. Een wattenstaafje klan wel gebruikt worden voor het reinigen van de oorschelp. Helpt een wattenstaafje niet bij het reinigen van het oordopje, en heb je iets stevigers nodig? Gebruik dan een droge (oude) tandenborstel.

Wat niet te doen

Ook al zijn je oordopjes waterproof, loeg ze nooit in water. Gebruik ook geen scherpe objecten als atndenstokers of naalden, hiermee kun je de oordopjes hevig beschadigen of het vuil juist dieper wegduwen.