Bijzonder: Will (32) komt jarenlange belofte na en geeft moeder huis cadeau

Vrije tijd door Jennifer

Als je iets belooft, dan moet je het eigenlijk wel nakomen. Beloofd is beloofd, hè? Alleen lijken sommige beloftes nogal onrealistisch. Zo beloofde de 32-jarige Will uit Londen jaren geleden aan zijn moeder, dat hij een huis zou kopen voor haar. Nou, hij blijkt een man van zijn woorden. Na de jarenlange belofte is het nu dan echt zo ver: hij heeft een huis gekocht voor haar!

Lees ook: Even binnenkijken: dit zijn op dit moment de duurste huizen op Funda

Huis kopen voor moeder

Will was pas elf jaar oud, toen hij zijn moeder beloofde om een huis voor haar te kopen. Op dat moment hadden ze het als gezin nog goed, totdat er wat hobbels ontstonden in het huwelijk van zijn moeder Vivienne (69). Daarna wordt ze ook nog eens gediagnosticeerd met borstkanker en moet ze op zoek naar een andere woning. Daar beginnen de struggles met het betalen van de huur, vooral tijdens de coronatijd. Ze woonde in vier jaar tijd in drie verschillende huizen en bouwde zo ook een schuld op van bijna 8.000 euro bij één van haar huisbazen. O jee!

Maandelijks 1.800 euro gespaard

Volgens haar zoon Will nam zij helaas niet snel hulp aan van anderen. Moeder Vivienne kon het zelf wel oplossen, vond ze. Toch besloot Will in 2020, dat hij voor haar in het geheim een hypotheek wilde regelen voor een woning. Hij werkt momenteel als grafisch ontwerper en heeft de afgelopen twee jaar zo'n 1.800 euro per maand gespaard voor zijn moeder. Hij spaarde door tot hij ongeveer 45,5 duizend euro had, waardoor hij de hypotheek van een huis - met twee slaapkamers - kon kopen voor zijn alleenstaande moeder.

In shock en dankbaar

Op het moment dat Will zijn moeder het goede nieuws vertelde, was ze volgens hem in shock. Daarnaast was ze hem natuurlijk ook heel dankbaar. Aan het Engelse Independent vertelt hij: "We hadden het erover dat ze wilde verhuizen, zoals altijd, en ik vroeg: 'Zou je ergens in Alcester willen wonen?' Toen ze reageerde met 'yeah', zei ik: 'O, dat is goed, want ik heb een huis gekocht in Alcester voor jou om in te wonen, als je wilt'." Ah!

Eerst reageerde ze meteen enthousiast, maar blijkbaar realiseerde ze het zich nog niet goed. "Wacht, wat zei je?" vroeg ze verbaasd. Na alle grapjes over en weer over Will, die een huis zou kopen voor zijn moeder, kwam dit natuurlijk als een complete verrassing. Zelfs ondanks dat hij haar af en toe wel vragen stelde als 'waar zou je willen wonen' en 'wat voor soort woning heeft je voorkeur'.

Dolgelukkig met woning én zoon

Met een hoop liefde spaarde Will vervolgens voor de nieuwe woning van zijn moeder. Hij investeerde zijn spaargeld liever in iets, dan dat het alleen maar op de bank stond. En zijn moeder was de perfecte investering, die natuurlijk enorm worstelde met geld. Hij moest zeker wel wat dingen opgeven, zoals een aantal abonnementen. Ook kocht hij daarnaast niet te veel kleding en ging hij wat minder uit. Maar het was het waard. Hij leerde zichzelf namelijk ook om nog beter met geld om te gaan.

En zijn moeder is natuurlijk dolgelukkig met haar nieuwe, eigen woning én haar zoon. "Ik zou hem voor geen goud willen veranderen," zegt ze. "Hij had voor zichzelf een huis kunnen kopen of een huisje in Portugal met zijn vriendin, maar hij koos eerst voor mij."

Lees ook: Pixie (11) richtte haar eigen bedrijf op en is nu al miljonair: "stapje terug en focussen op school"