Deze stairmaster work-out gaat viral op Tiktok en dit is waarom je hem moet proberen

Sport & gezondheid door Maya Luz

We hebben allemaal vast weleens van de 12-3-30 work-out gehoord die je op de loopband kunt doen. Deze work-out is ontzettend populair op Tiktok, maar hij heeft tegenwoordig concurrentie! Er is namelijk een soortgelijke work-out viral gegaan die je kunt doen op de stairmaster. Dit is de 25-7-2 work-out van Tiktok en waarom jij hem echt moet proberen!

Lees ook: Hoe lang moet je nou precies rusten tussen je sets in de sportschool?

De 25-7-2 work-out

De 25-7-2 work-out is een variatie op de 12-3-30 work-out. Deze hield in dat je een half uur lang op de loopband zou lopen met een helling op stand 12 en de snelheid op standje 3. Tiktokker @shutupcamilla heeft een nieuwe variant van deze work-out bedacht. Deze work-out voer je uit op een stairmaster, ofwel het apparaat waarop je trap loopt. Voor deze work-out zet je de stairmaster op level 7. Je gaat vervolgens 25 minuten lang traplopen en je herhaalt de work-out twee keer per week. Deze training zou ontzettend goed zijn voor je bilspieren en je hamstrings. En daarnaast is het natuurlijk een goede manier om aan cardio te doen.

@stinglikeb StairMaster workout idea! Save and try later 💪🏾 #stinglikeb #fitness #fittok #gymtok #stairmasterworkout #stairmasterchallenge ♬ original sound - Beynet

Maak de work-out eigen

Work-outs van Tiktok zijn ontzettend fijne inspiratiebronnen als je niet weet wat je kunt doen in de sportschool. De 25-7-2 is een vrij intense work-out, dus aanpassingen zijn voor sommige mensen nodig. Level 7 op een stairmaster is bijvoorbeeld vrij snel. Als je de work-out voor het eerst doet, raden we daarom aan om op een lagere stand te beginnen. Zeker als je voor het eerst op een stairmaster staat, is dit verstandig om te doen. Zet het apparaat op een stand die voor jou haalbaar is, maar je wel goed uitdaagt. Daarnaast kun je jezelf ook vasthouden aan de handvaten op het apparaat voor wat meer stabiliteit. Vergeet alleen niet dat je benen het werk moeten doen, jezelf omhoog trekken met je armen kun je dus beter vermijden.

Om de work-out nog meer eigen te maken kun je de training ook korter maken, of juist langer. Als je bijvoorbeeld een cardiodag doet in de sportschool, is een lengte van 25 minuten prima. Je kunt de work-out zelfs wat langer maken als je zou willen. We zeggen er alleen wel bij dat deze work-out voelt alsof je een vrij steile berg oploopt. Het is best pittig en je zal er zeker flink van gaan zweten. Gebruik je cardio meer als warming up of in combinatie met krachttraining, dan raden we aan om de work-out wat in te korten. Denk aan een sessie van vijf tot tien minuten. Hierdoor hou je genoeg energie over voor de rest van je training.

Lees ook: Tiktok gaat in tegen de productieve 5-tot-9 lifestyle: dit moet je erover weten