Schattig: boerin Bertie van Boer Zoekt Vrouw vraagt vriendin Rosita ten huwelijk

Celebs door Jennifer

Grote kans dat je je boerin Bertie Steur uit Boer Zoekt Vrouw nog wel kent. Of je het tv-programma nou wel of niet hebt gevolgd, deze publieksfavoriet uit één van de vorige seizoenen kan je niet gemist hebben. Gisteren was de boerin te gast in het tv-programma Onze Boerderij in Europa van Yvon Jaspers, waarin ze samen naar Frankrijk zijn gegaan. Hier verrast Bertie haar vriendin Rosita met een wel heel bijzondere vraag.

Bertie Steur in Onze Boerderij in Europa

In het tv-programma Onze Boerderij in Europa, te zien bij de NPO1, reist presentatrice Yvon Jaspers elke aflevering samen met een Boer Zoekt Vrouw-koppel naar een plek in Europa. Deze keer ging ze op reis samen met publiekslieveling Bertie, de boerin die meedeed aan Boer Zoekt Vrouw seizoen 2014/2015. Dankzij het programma ontmoet ze wel de liefde, maar deze blijkt niet voor altijd. De relatie met Esther, die ze ontmoette door BZV, ging uit. Gelukkig vond ze daarna de liefde terug in Rosita, die we ook terugzien in de Onze Boerderij-aflevering van afgelopen zondag. Dat is goed nieuws, want dit betekent dat de twee nog steeds dolgelukkig zijn.

Samen met Rosita en Yvon gaat boerin Bertie met een camper naar Frankrijk. Tijdens het reisje doen Bertie en Rosita onder meer inspiratie op bij andere boerenbedrijven voor hun eigen bedrijf.

Boer(in) 'Trouwt' Vrouw

Echter maakt boerin Bertie tijdens de reis in Frankrijk op een gegeven moment extra goed gebruik van de gelegenheid. Ze doet hier niet alleen inspiratie op voor haar boerderij, maar gaat hier ook op één knie voor haar grote liefde Rosita. Oeh! Wanneer het koppel aan het eind van de aflevering even alleen zijn, grijpt Bertie haar kans. Onder het genot van een glaasje wijn begint Bertie aan de belangrijkste vraag van haar leven. "Maar nou dacht ik... na 5,5 jaar," begint ze. "De laatste stap is om er een grote strik om te doen." Rosita ziet de bui meteen al hangen en wordt direct emotioneel.

Dat maakt Bertie waarschijnlijk nog enthousiaster, want vervolgens gaat ze door haar knieën en vraagt ze: "Wil je met me trouwen?" Natuurlijk zegt Rosita volmondig 'ja', terwijl ze ondertussen de tranen uit haar ogen wrijft. Bertie zegt daarna blij: "Dan is het helemaal af." Ah, lief! Na het aanzoek verschijnt als extra verrassing - nou ja, voor Rosita - Yvon in de deuropening van de camper en zegt Rosita meteen: "Jij wist het, hè?" De presentatrice bekent inderdaad dat ze het aanzoek eerder nog geoefend heeft met Bertie. Wij keuren het goed!

Lees ook: Even voorstellen: dít zijn de boeren van Boer Zoekt Vrouw 2023