Raak je altijd alles kwijt? Zo voorkom je dat je belangrijke spulletjes verdwijnen

Wonen door Maya Luz

Je sleutels, je portemonnee, je telefoon, we raken allemaal weleens onze belangrijke spulletjes kwijt. En dat is ontzettend vervelend, zeker als je haast hebt. Ben jij iemand die regelmatig van alles kwijtraakt? Geen paniek! Dit is hoe je kunt voorkomen dat je je belangrijke spulletjes kwijtraakt.

Lees ook: Zo maak je je eigen salontafel met tegels

Bewaar je spulletjes op een standaard plek

Sommige dingen bewaren we nooit op dezelfde plek, denk aan je sleutels of je bankpasjes. Deze items gaan van je jaszak naar je handtas en van je handtas op tafel en weer terug. Op deze manier raak je ze snel kwijt omdat je niet altijd onthoudt waar je ze voor het laatst hebt neergelegd. Probeer daarom er eens routine van te maken om ze op een vaste plek te bewaren. Zodra dit een gewoonte wordt, raak je de spulletjes nooit meer kwijt omdat je altijd weet waar je ze voor het laatst hebt gezien.

Zorg voor een opgeruimd huis

Spullen kwijtraken kan ook veroorzaakt worden door te veel chaos in je huis. Spulletjes raken uit het zicht of komen onder andere spullen te liggen en daardoor kun jij ze niet meer vinden. Als jouw huis netjes opgeruimd is, is de kans dat dit gebeurt veel kleiner. Door een rommelig huis zie je door de bomen het bos niet meer en ben je altijd oneindig aan het zoeken. Voorkomen is in dit geval beter dan verhelpen. 

Hou in de gaten welke spullen je het vaakst kwijt bent

Problemen kun je vaak beter oplossen door de oorzaak aan te pakken. Hou daarom eens in de gaten welke spullen je het meest regelmatig aan het zoeken bent. Wanneer jij je bewust bent van wat je altijd kwijtraakt, kun jij hier gerichter aan werken. Geef deze specifieke spulletjes een eigen plekje geven om te voorkomen dat ze opnieuw zoek raken.

Zeg hardop waar je je spulletjes neerlegt

Soms is de beste manier om jezelf te helpen herinneren waar je iets neerlegt, het hardop zeggen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar zeg eens hardop tegen jezelf waar je je sleutels neerlegt bijvoorbeeld. Door dit tegen jezelf te herhalen, zal je merken dat je het beter gaat onthouden. Nu hoef je nooit meer door het huis te rennen, op zoek naar je sleutels. Om deze techniek nog effectiever te maken, kun je ook mentaal visualiseren waar je je spulletjes neer hoort te leggen. Hierdoor wordt het een gewoonte waar je nooit meer over na hoeft te denken.

Lees ook: Zo zorg je dat je lekker in je vel zit tijdens werk