TIP: De knuffel-Afghaan

Relaties door Karin

Laten we de Afghaanse man voor het gemak Salim noemen, dan noemen we de Hollandse man Nico. Salim is een gentleman. Wil Nico je nog weleens strak aankijken op de eerste date wanneer de rekening op tafel komt (en hij de helft heeft neergelegd), Salim weet hoe het hoort. Hij betaalt voor je, zonder er wat voor terug te verwachten.

Daarnaast is het ook een verrijking dat Salim de deur voor je openhoudt en je voor laat gaan. Nico daarentegen smijt de deur frontaal in je gezicht als hij voor je neus naar binnenglipt. Wil daarbij Nico na de eerste date nog wel eens zuchtend reageren als je vraagt of hij je naar huis brengt, Salim vraagt direct waar je woont en loopt je netjes naar huis. Tot aan de voordeur. NIET tot in de slaapkamer. Ik herhaal: NIET tot in de slaapkamer. Nico loopt namelijk met je mee omdat hij denkt dat hij direct door kan lopen naar de kamer 'where the magic happens'. Bij de voordeur heeft hij z'n riem al losgemaakt, stormt voor je naar binnen, smijt de deur bijna in je gezicht en gaat met z'n broek op z'n enkels op je bed liggen. Nico: zero points!

Mocht het na een aantal dates eenmaal zo ver komen dat Nico en jij verdergaan dan een potje tongworstelen, dan is de kans groot dat jij Nico tot in de eeuwigheid moet blijven bellen/skypen/facebooken/pingen of ouderwets sms'en, om nog überhaupt iets van hem te horen. Maar Salim zal je keurig netjes berichten als hij thuis is, en op de volgende date met een rode roos in z'n hand voor je deur staan. Hij zal je ophalen voor een ritje langs het strand, een etentje in een gezellig restaurant, en brengt je daarna veilig thuis om af te sluiten met een lekkere knuffel. Want een knuffelafghaan it is. Nico zit inmiddels alweer met z'n broek op de enkels bij je buurvrouw op bed. Maar denk niet dat je van 'em af bent sinds hij de buurvrouw heeft ontdekt. Want je weet hoe dat met Nico gaat. Als hij een glaasje teveel op heeft in de plaatselijke kroeg, dan wordt het pas een échte charmeur. Hij pakt je helemaal in met sms'jes als: 'Ik wil neuken. Waar ben je?!'

Nee, doe mij maar die heerlijke etnische minderheid van me. Vers geïmporteerd uit het land van herkomst zijn ze het fijnst!