Zo maak je je eigen salontafel met tegels

Wonen door Chloe

Een interieurtrend die niet te missen valt dit voorjaar: meubels en accessoires gemaakt van tegels. Denk aan krukjes, vazen en natuurlijk salontafels. Een leuke trend, maar de items zijn behoorlijk prijzig. Gelukkig is er een makkelijke manier om deze hoge kosten te vermijden en toch van zo'n te gekke tafel te kunnen genieten. Je kan het namelijk heel makkelijk zelf maken. Hoe je dat doet vertellen wij je hier.

Salontafel van tegels

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen: meubelstukken gemaakt van tegels. Meestal hebben de tegeltjes een heerlijk fris lente kleurtje wat ze nog leuker maken. Als je van kleur houdt is deze trend dus op jouw lijf geschreven. En wil je geen bakken met geld kwijt zijn, maar wel zo'n te gek interieuritem? Wij leggen je uit hoe je zelf een salontafel van tegels maakt.

Zo maak je de salontafel

  1. Koop een salontafel in het gewenste formaat. Deze ga je betegelen, dus zorg dat hij vlak is. Je kan ook zelf van hout iets in elkaar zetten.
  2. Vervolgens koop je genoeg witte mozaïektegels om het hele oppervlak van de tafel mee op te vullen. Bedenk dus ook dat je genoeg moet hebben voor de zijkanten en de poten.
  3. Verf de tegels in iedere gewenste kleur met tegelverf. Mochten er nou tegels zijn in een kleur die je mooi vindt kan je ook voor deze kiezen.
  4. Gebruik nu tegellijm of montagekit om de tegels aan de tafel te bevestigen. Vul de voegen eventueel met een kit of grout. 
  5. Laat de lijm nu goed opdrogen en je hebt een fantastisch item in je woonkamer staan!