Herkenbare struggles in een kersverse relatie

Relaties door Lien

Je hebt een relatie, maar woont nog niet samen: dat brengt allerlei struggles met zich mee. Het liefst blijf je slapen, maar de volgende dag moet je vroeg opstaan voor werk. Wel of niet doen? En wat moet je dan allemaal meenemen? Al dat geregel... Deze en andere moeilijkheden zul je vast en zeker herkennen.

Wat neem je mee?

Je spreekt ’s avonds af om gezellig te dineren en film te kijken. Eigenlijk weet je al dat je daar blijft slapen. Dus wat neem je mee? Om nou je volledige skincare routine daar te gaan doen is misschien een beetje too much. Of misschien is je gezichtsverzorging heilig voor jou en pak je toch liever je moisturizer en nachtcrème in. Doe daar nog een tandenborstel, ondergoed en oplader bij en je tasje raakt al aardig vol. Moet je de volgende dag naar je werk? Dan wil je waarschijnlijk toch wat meer spulletjes mee. Al dat regelen en plannen is nou niet bepaald exciting. Maar goed, je kunt jezelf ’s ochtends in ieder geval een schone adem poetsen.

Slaaptekort

De tijd die je met elkaar hebt is eigenlijk altijd te schaars. Het voelt dan ook zonde om die uren op te gaan vullen met zoiets simpels als slaap. En dat is niet de enige veroorzaker van een slaaptekort binnen een kersverse relatie. Want als je gewend bent om lekker alleen te liggen, kun je opeens behoorlijk last hebben van iemand die steeds het dekbed van je afpakt of alle ruimte inneemt. Of nog erger: snurken. Je kent elkaar nog niet lang genoeg om een ongegeneerde por te geven en diegene wakker te maken. Naar het toilet gaan is ook geen optie als je de ander liever niet wakker maakt. Kortom, het recept voor een slaaptekort.

Wennen

Je voelt je nog niet helemaal thuis in de woning van je nieuwe relatie. Je hebt hier nu eenmaal niet je eigen spulletjes en je routine raakt ook een beetje ontregeld. Grote kans dat jullie op andere manieren leven. Zoiets kleins als een verschil in kamertemperatuur of met de tv aan slapen kan al irritaties oproepen in je relatie. De oplossing bij een kersverse relatie: compromissen sluiten of bij jou afspreken. Ook kan het zo zijn dat je stiekem toch wel je alone-time een beetje mist. Thuis kun je nu eenmaal alles doen wat je wilt: van zingen onder de douche tot een spa-avondje houden in badjas en masker. Die gewoontes houd je toch nog maar eventjes voor jezelf…

Ook interessant: weten of jullie forever bij elkaar blijven? Stel elkaar deze vragen