Weten of jullie forever bij elkaar blijven? Stel deze vragen!

Relaties door Lien

Als je een relatie hebt kun je niet zeker weten of je voor altijd bij elkaar blijft – je weet immers nooit hoe het leven gaat lopen. Wel zou er een trucje bestaan waardoor je er toch enigszins van gerustgesteld kunt worden dat je partner en jij een happily ever after tegemoet gaan – of dat je misschien achter je oren krabt en tot de conclusie komt dat het toch niet helemaal jouw match is.

Voor altijd bij elkaar?

Beslissingen vormen een groot onderdeel van ons leven. Wat voor werk we doen, waar we wonen én met wie we het leven delen zijn belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden. Met name de romantische relatie die we aangaan kan enorm veel effect hebben op onze gezondheid, mate van stress en zelfs hoe we naar de wereld om ons heen kijken. Des te belangrijker om er goed over na te denken. Hoe weet je of jullie voor altijd bij elkaar blijven? Door elkaar deze vragen te stellen, kom je daar achter.

15 vragen

Relatiewetenschapper Gary Lewandowski ontwikkelde een checklist met vijftien vragen in totaal. Ze zijn gemaakt om als trucje te gebruiken voor het berekenen van de slagingskans van je relatie. Voor het formuleren van iedere vraag maakte Lewandowski gebruik van bekroond onderzoek over liefde en relaties. Volgens hem is deze lijst niet bedoeld voor een date of losse scharrel. Het zou enkel werken bij een langdurige, serieuze relatie waar beide partners in investeren. Een andere belangrijke spelregel volgens deze relatiewetenschapper: het eerlijk invullen van de lijst. Hoewel sommige vragen confronterend kunnen zijn, kom je natuurlijk alleen tot een reële uitslag wanneer je de vragen ook echt naar waarheid hebt beantwoord. Dit zijn de 15 vragen!

1 Maakt jouw partner je een beter persoon, en andersom?

2 Zijn jullie genoeg bij elkaar op je gemak om jullie gevoelens te delen? Vertrouwen jullie elkaar? En kunnen jullie verlatingsangst loslaten?

3 Aanvaarden jullie de ander voor wie hij/zij is, zonder elkaar te willen veranderen?

4 Communiceren jullie respectvol met elkaar wanneer er meningsverschillen opduiken?

5 Delen jij en je partner besluitvorming, invloed en macht in de relatie?

6 Is jouw partner je beste vriend en andersom?

7 Denken jullie in termen van ‘wij’ en ‘ons’ in plaats van ‘jij’ en ‘ik’?

8 Vertrouwen jullie elkaar met wachtwoorden van social media en bankrekeningen?

9 Denken jullie positief over elkaar?

10 Zijn jullie beste vrienden ervan overtuigd dat jullie relatie stand zal houden?

11 Is jullie relatie vrij van bedrog, jaloezie en controlerend gedrag?

12 Denken jij en je partner hetzelfde over politiek, religie, het belang van het huwelijk, de wens om al dan niet kinderen te nemen en opvoeding?

13 Zijn jullie bereid om eigen behoeften, verlangens en doelen voor elkaar op te offeren?

14 Hebben jij en je partner beide een aangename en emotioneel stabiele persoonlijkheid?

15 Vervullen jullie elkaars seksuele verlangens?

Ook interessant: trucjes waardoor jullie langer verliefd blijven