Waarom pittig eten goed is voor je relatie

Eten door Anjali

De één kan er geen genoeg van krijgen, terwijl de ander het het liefst vermijd: pittig eten. Als jij bij de laatste categorie hoort, is het misschien tijd om te heroverwegen. Pittig eten blijkt namelijk goed te zijn voor je liefdesleven.

Pittig eten

Volgens onderzoek vinden vrouwen hun date een stuk aantrekkelijker als ze een pittige maaltijd bestellen, zoals een curry of spicy noodles. Dit heeft allemaal met ingrediënten en de onbewuste associaties te maken die we maken tussen maaltijden en emoties.

Emoties

Voedsel kan dus effect hebben op je emoties, en zo kan een scherpe curry of pittige noedels ervoor zorgen dat je iemand veel aantrekkelijker of knapper vindt, terwijl het eten van iets zoets het tegenovergestelde effect heeft. Uit onderzoek waarin groepen vrouwen pittig, zoet en flauw eten voorgeschoteld kregen bleek dat mannen een hogere score op aantrekkelijkheid aan de hand van foto's kregen bij de groep vrouwen die pittig eten kregen.

Embodies cognition

Dit effect heet embodied cognition, dat zorgt ervoor dat sensorische gevoelens effect kunnen hebben op de manier waarop je denkt. Kort gezegd: wat onze zintuigen horen, zien, voelen, ruiken en proeven heeft invloed op ons denken en doen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een lekker luchtje opheeft: deze persoon wordt vaker als aantrekkelijk gezien. Zo werkt dat dus ook met pittig eten.