7x etenswaren die je seksleven een boost geven

Eten door Anjali

Waarschijnlijk heb je al wel eens gehoord dat sommige etenswaren als aardbeien, chocolade en oesters lustopwekkend zijn, en dat is écht zo. Maar wist je dat er nog veel meer etenswaren zijn die een afrodisiacum bevatten en hiermee je libido verhogen? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

1. Oesters

Misschien wel de meest bekende afrodisiacum. Zie zien er misschien niet heel aantrekkelijk uit, maar zitten wel vol met stoffen die je testosteron verhogen in je lichaam. Dit werkt bij zowel mannen als vrouwen, en kan bij beiden het libido verhogen.

2. Amandelen

Amandelen stonden vroeger symbool voor vruchtbaarheid. Er werd gedacht dat het aroma van amandelen passie bij vrouwen opwekte. Veel later werd pas bekend dat amandelen veel vitamine E, vezels en magnesium bevatten, wat allemaal lustopwekkende stoffen zijn.

3. Knoflook

Het klinkt misschien niet zo sexy, maar ook knoflook geeft een lustopwekkend effect. In knoflook zit de stof allicine, wat ervoor zorgt dat je bloed sneller gaat stromen. Dat is voor mannen en vrouwen handig! Eet wel allebei knoflook, dan heb je minder last van elkaars stinkende adem.

4. Chocolade

Ook een redelijk bekende, maar vooral pure chocolade geeft je libido echt een boost. Er zit anandamine en fenylethlamine in, oftewel feel good stoffen. Wetenschappers zeggen dat deze stoffen een gevoel van euforie, opwinding en geluk opwekken. Cacao bevat ook tryptofaan, wat helpt bij het produceren van serotonine, het stofje wat een geluksgevoel geeft.

5. Banaan

Er zitten diverse stoffen in een banaan die je libido verhogen, zoals kalium, vitamine B en magnesium. Ook zit er bromelia in, wat vooral goed is voor het mannelijke libido. Naast de stoffen die erin zitten worden bananen ook al vaak geassocieerd met seks door hun vorm.

6. Honing

Honing wordt al eeuwenlang gebruikt om de gezondheidsvoordelen, maar bevat ook stofjes die oestrogeen en testosteron in je lichaam verhogen, wat goed is voor het libido. Ook verbetert het de bloedsomloop, wat een lustopwekkend gevoel kan geven.

7. Avocado

Vroeger noemden de Azteken de avocadoboom ook wel eens de testikelboom. Dit deden ze omdat door de vorm van de avocado en omdat de avocado vele vruchtbaarheidsvoordelen heeft. Er zit vitamine E in, wat voor zowel mannen als vrouwen de vruchtbaarheid vergroot. Ook zit er foliumzuur, kalium en vitamine B in, wat bijdraagt aan energie en vitaliteit.