Morning! Met deze tips bespaar jij veel tijd in de ochtend

Vrije tijd door Maya Luz

Ochtenden zijn vaak nogal chaotisch. Je moet van alles doen en je moet op tijd de deur uit. Om jezelf meer tijd te geven in de ochtend zou je natuurlijk eerder op kunnen staan. Maar wij snappen hoe belangrijk je nachtrust is! Dit zijn onze favoriete tips om tijd te besparen in de ochtend.

Lees ook: 9 Manieren om te ontspannen na een drukke werkweek

Leg alles alvast klaar

Veel dames hebben in de ochtend last van keuzestress als het op het uitkiezen van een outfit aankomt. Om jezelf tijd te besparen in de ochtend, kun je alvast een outfit klaarleggen in de avond. Check het weer voor de volgende dag en baseer je outfit keuze hierop. Mocht jij nou iemand zijn die vaak toch gaat twijfelen als je de outfit aan hebt getrokken, dan kun je er ook voor kiezen om meerdere opties klaar te leggen. Je hoeft natuurlijk niet vijf complete outfits te bedenken. Leg bijvoorbeeld twee topjes neer bij die pantalon die je graag aan wil. 

Mealprep

In de ochtend ben je veel tijd kwijt aan het maken van ontbijt en lunch om mee te nemen naar school of werk. Ook dit werk kun je al van tevoren doen. Maak bijvoorbeeld overnight oats als ontbijt zodat je direct iets hebt om te pakken zodra je wakker wordt. Voor je lunch kun je mealpreppen. Maak bijvoorbeeld je salade alvast klaar of smeer alvast je broodje in de avond. Je kunt ook de restjes van je avondeten meenemen als lunch. Op deze manier hou je in de ochtend meer tijd over en heb je minder stress. Misschien kun je nu zelfs nog even rustig zitten om je ontbijt op te eten.

Maak een to-do lijstje voor in de ochtend

Ochtenden zijn chaotisch en daardoor vergeten we nog weleens wat. Maak daarom een to-do lijstje voor jezelf waar je je aan kunt houden. Schrijf iedere stap van je ochtendroutine op zodat je niks kunt vergeten. Hangt dit lijstje op een plek waar je hem ongetwijfeld ziet. Voeg eventuele bijzonderheden toe aan je lijstje waar nodig zodat je ook deze dingen niet vergeet. Denk aan specifieke dingen die je mee moet nemen of activiteiten die je normaal gesproken niet in je routine hebt. Check voordat je de deur uitgaat of je alles hebt gedaan. Zo kun je met een gerust hart de deur uit.

Maak een playlist

Een playlist klinkt misschien niet erg productief, maar het kan je echt enorm helpen. Leuke muziek kan je namelijk helpen met wakker worden. Je wordt er actiever van en daardoor doorloop je sneller de stappen in je routine. Daarnaast kan het ook dienen als geheugensteuntje voor de stappen in je routine. Tot slot kun je door middel van muziek makkelijk de tijd bijhouden. Zo kun je bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je na twee liedjes klaar moet zijn met douchen. Dit trucje werkt alleen niet zo goed als je hele lange nummers gebruikt. Hou de tien minuten versie van All Too Well van Taylor Swift dus uit je playlist!

Lees ook: 20 dingen die alleen zussen begrijpen