DIY: kaarsen versieren

Vrije tijd door Anjali

Bijna iedereen heeft wel kaarsen in huis, maar wist je dat je deze kaarsen ook een originele en unieke touch kunt geven? Hieronder staan onze tips.

Dip-dye 

Kaarsen met een dip-dye effect zijn al een aantal weken een echte trend, en daarom zijn ze soms ook wat aan de dure kant. Je kunt ze ook heel gemakkelijk zelf maken: Zoek je favoriete dinerkaars uit in de kleur die jij mooi vindt, en ga opzoek naar een kaars die de kleur heeft van je gewenste dip-dye effect. Smelt deze tweede kaars tot het helemaal vloeibaar is en haal van het vuur af. Giet het vloeibare kaarsvet in een beker of glas, aanvankelijk van hoe groot de kaars die je het effect wilt geven is, en doop de eerste kaars met een vloeiende beweging in en uit het kaarsvet. Zorg ervoor dat de kaars niet te lang in het vet blijft, dat zorgt er namelijk voor dat deze zelf zal gaan smelten. Doop de kaars steeds minder diep in het kaarsvet, tot je een overloop hebt. Laat even drogen en klaar!

Schilderen

Als je niet houdt van dip-dye, maar wel van patroontjes op je dinerkaarsen, kun je ervoor kiezen om de kaarsen te beschilderen. Dit doe je door een mooie dinerkaars en een andere kaars (of meerdere kaarsen) in een verschillende kleur te zoeken. Houd de eerste kaars intact, maar smelt de verschillende kleuren kaarsen tot ze vloeibaar zijn. Pak een kwastje en doop het in een kleur kaarsvet. Schilder vervolgens met het kaarsvet op de dinerkaars en herhaal een aantal keren voor het gewenste effect! Let op: het kaarsvet droogt heel snel, dus je zal snel moeten werken.

Droogbloemen en edelstenen

Bij kaarsen in een potje kun je ervoor kiezen er een aantal dingen in te doen. Zorg er in dat geval voor dat je alleen de bovenkant verwarmt door bijvoorbeeld een föhn te gebruiken op de heetste stand. Als de bovenkant gesmolten is, kun je je edelstenen en/of doorgbloemetjes erop leggen, en je hoeft alleen maar te wachten tot het kaarsvet weer afgekoeld is!