Slapen aan zee: op deze 6 plekken word je wakker met de voetjes in het zand

Reizen door Jennifer

Voor een relaxte vakantie hoef je niet altijd weg uit Nederland. Ook in ons kleine landje vind je heerlijke vakantieplekken, waar je goed tot rust komt. Zo hebben we een heleboel schattige strandhuisjes, waar je kunt slapen aan zee. Zie je jezelf al wakker worden langs één van deze stranden?

Lees ook: De fijnste stranden van Noord-Holland

1. Zandpaviljoen Pier 7, Vlissingen

Als je denkt aan een weekendje weg bij het strand, dan weet je dat je in Zeeland wel goed zit. Deze provincie wordt omringd door verschillende wateren en ligt ook naast de zee. Wil je echt wakker worden met de voetjes in het zand, dan moet je bij Zandpaviljoen Pier 7 in Vlissingen zijn. De naam zegt het eigenlijk al, maar deze strandhuisjes staan letterlijk op het strand. Als je mazzel hebt met het weer, voelt het hier alsof je op Ibiza bent.

2. Waddenlodge, Texel

Oké, slapen aan zee doe je niet echt bij de Waddenlodge op Texel. Al is het strand nooit ver weg op dit populaire Waddeneiland. Daarnaast heb je wél een klein privéstrandje bij je mooie vakantiehuisje. Hoe dan ook geniet je hier van een bijzonder weekendje weg in Nederland. Het is dan niet naast de zee, je wordt alsnog wakker met een waanzinnig uitzicht op het Texelse landschap.

3. Slapen in een Trechter, Harlingen

Dan hebben we hier nog een bijzondere plek, waar je kan slapen aan zee. Dit hotel in Harlingen is een zeer unieke slaapplek. Hier slaap je namelijk in een omgebouwde vultrechter. Dit historische object werd vroeger gebruikt om onder meer zand en graan vanuit een schip over te brengen in een vrachtwagen. Maar nu is het dus een hotel, waar je kan slapen. Ze noemen het ‘Slapen in een Trechter’, maar eigenlijk slaap je boven de trechter. Geniet in de luxe kamer van een jacuzzi, terwijl je uitkijkt over de Waddenzee. Wauw!

4. Beach Villa’s, Hoek van Holland

Net als Zeeland is ook het zuidelijke deel van Zuid-Holland – hoe toepasselijk – perfect voor een weekendje weg, waarbij je graag wil slapen aan zee. De Beach Villa’s in Hoek van Holland zijn dan een goed alternatief voor een strandvakantie in het buitenland, wanneer je even geen geld hebt voor een vlucht en alles. Natuurlijk moet je wel het weer meehebben in Nederland, maar ook met een lentezonnetje voel je je hier in Hoek van Holland prettig. Wie wordt er niet graag wakker met een uitzicht op het strand, de zee en meeuwen die in de lucht vliegen? Al moeten ze niet op je hoofd poepen.

5. Catshuis aan Zee, Ouddorp

Dit is natuurlijk een lijstje met strandhuisjes aan zee, maar het Catshuis aan Zee in Ouddorp ligt niet helemaal aan de zee. Het staat wel erg dichtbij het strand. Dit vakantiehuisje vind je namelijk net achter de duinen op een fijne, rustige plek. Zo kun je je af en toe even terugtrekken in je eigen bubbel. Bij het huisje heb je namelijk gegarandeerd genoeg privacy. Mocht je vervolgens zin hebben in een strandwandeling, dan ligt het strand zo’n kilometer verderop. Dat is makkelijk te doen!

6. Basecamp IJmuiden

Tot slot waarschijnlijk het mooiste vakantiehuisje in Nederland, waar je kan slapen aan zee. Bij Basecamp IJmuiden zit je in een modern huisje met spiegelmuren. Van buiten zien mensen alleen maar spiegels, terwijl je van binnenuit gewoon naar de zee kan staren. Het is de perfecte plek voor een weekendje weg met je lover. En wie weet spotten jullie naast een heleboel schelpen op het strand, ook een wilde vos ergens in de natuur. Spannend!

@thewildreverie This mirror cabin is the most romantic getaway ever 🤭 we even spot a wild fox twice here in Netherlands! 🦊 there’s a reason why it’s my 5th time staying here 👀🤍 the beach is definitely a huge plus #voorjou #holidaytiktok #cabinhouse #beautifuldestinations #getawayhouse #romanticgetaway #tinycabin #mirrorcabin #netherlands #ijmuiden #dateideas #anniversarygift ♬ suara asli - L o f i_C h i l l - 𝐒𝐞𝐯𝐞𝐧𝐜𝐥𝐨𝐮𝐝

Lees ook: Wow! Dit zijn de mooiste en meest bizarre stranden ter wereld