Dit kan de reden zijn dat je je niet herkent in je sterrenbeeld

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

Wanneer iedereen om je heen zich helemaal lijkt te vinden in hun sterrenbeeld en jij niet verder van je teken af kan staan, kan dat best vervelend zijn. Soms is het namelijk best interessant (en handig) om via een sterrenbeeld te kijken wat bijvoorbeeld jouw karaktertrekken en dergelijke zijn. Voel jij er helemaal niets bij en lijkt je sterrenbeeld niet te 'kloppen'? Dan is dít daar waarschijnlijk de reden voor.

Birth chart

Als je een beetje kennis hebt van sterrenbeelden en astrologie, dan weet je dat jouw sterrenbeeld (bijvoorbeeld Kreeft, Schorpioen of Boogschutter) een zonneteken is. Ben je dus een Kreeft, dan kijk je in horoscopen *obviously* bij Kreeft. Toch kan het zo zijn dat de karaktertrekken van je teken in de dierenriem helemaal niet bij jou past. You're not resonating with it, zo zeggen ze op TikTok vaak. 

Maar guess what? Bij je volledige zelf hoort niet alleen maar je zonneteken. De rest van je zogenoemde birth chart speelt ook een grote rol. En dan hebben we het vooral over je maanteken - dus de positie waarin de maan stond toen je geboren werd - en je ascendant - het sterrenbeeld dat in opkomst was aan de horizon toen jij geboren werd. 

Sterrenbeeld, maanteken en ascendant

Waar je zonneteken veel zegt over wie je diep diep diep van binnen bent, dus echt in de kern van je ziel, zegt de maanstand meer over jouw echte persoonlijkheid. Het maanteken gaat vooral over je diepste gevoelens en emoties, dingen die je dus op dagelijkse basis voelt. Je ascendant teken zegt weer meer over wie je diep in je hart graag zou willen zijn en waar je passies en dergelijke liggen. Dingen die bij jouw 'eerste' persoonlijkheid misschien niet zo goed passen, maar wat je bijvoorbeeld wél heel graag zou willen doen. 

Zo kom je erachter

Oké, maar als de rest van je birth chart ook belangrijk is, waarom wordt dat er dan niet gelijk bij gezet? Daar hebben wij eerlijk gezegd het antwoord ook niet op, maar knowledge is power en om - ook nu het wat laat is - toch je birth chart te berekenen hebben we de perfecte site voor je gevonden. Je vult je naam, gender, geboortedatum, tijdstip van geboorte en geboorteplek in. Klik op 'ok' en hup, je birth chart is gemaakt. 

Zoek vervolgens bij verschillende horoscopen de combinatie van de drie. Hier bedoelen we mee bijvoorbeeld: Kreeft (zonneteken), Boogschutter (maanteken) en Schorpioen (ascendant). Zo kom je veel gerichter bij karaktertrekken, passies die je hebt en hoe je overkomt op anderen. Easy, toch?

Lees ook: Deze sterrenbeelden duiken sneller het bed in met hun ex