10x leuke dingen om in je eentje te doen

Vrije tijd door Anjali

Met de lente voor de deur wil je steeds vaker dingen doen, maar hoe moet dat als niemand tijd heeft? Met deze tips vermaak je je prima in je eentje.

1. Digital detox

Bevrijd jezelf van alle online-stress door een digital detox te doen! Bepaal voor jezelf hoe lang jij zonder social media door het leven wil gaan, en geniet van een rustgevende tijd. Ga in plaats van urenlang op je telefoon scrollen écht iets ondernemen, zoals een rondje wandelen of een nieuw recept proberen.

2. Nieuwe café's ontdekken

Ga op pad in je eigen omgeving, en zoek naar koffiebarretjes waar je nog nooit binnen bent gestapt. Wie weet verbaast het je en zul je er nog veel vaker komen. Een goede manier om je eigen stad of dorp te leren kennen!

3. Bezoek een museum

Dit kan ook samen, maar hoeft natuurlijk niet! Bedenk welke onderwerpen jij interessant vind, en zoek een museum dat aansluit op jouw interesses. Leerzaam en leuk!

4. Bekijk kinderfoto's

Hoe leuk is het om eens in de zoveel tijd weer te kijken naar oude kinderfoto's? Verbaas je over hoeveel je bent veranderd en kijk terug op de mooie herinneringen die je hebt gemaakt.

5. Ga op reis

Misschien een beetje spannend, maar ga in je eentje op reis! Ontmoet nieuwe mensen, ontdek nieuwe omgevingen en doe ervaringen op. Als het te spannend is om naar een ander land te gaan kun je ook gewoon een stad in Nederland uitzoeken waar je nog nooit bent geweest.

6. Volg een proefles

Bedenk wat je interessant vind, en leer er meer over met behulp van een proefles. Deze zijn vaak gratis en vrijblijvend, dus voel je vooral niet verplicht als je erachter komt dat iets tóch niet voor jou is weggelegd. Een leuke manier om nieuwe dingen uit te proberen!

7. Ruim je huis op

Een grote schoonmaak werkt vaak om meer rust in je hoofd te creeëren, en wie is er nou niet op zoek naar een (half)jaarlijkse reset? Zet een leuke podcast op en begin met het opruimen en weggooien van spullen die je niet nodig hebt. Je zult jezelf uiteindelijk dankbaar zijn!

8. Probeer een nieuw recept

Heb jij ook lijstjes met recepten opgeslagen waar je eigenlijk nooit aan toe bent gekomen? Nu is de perfecte tijd om ze uit te proberen! Je hoeft geen rekening te houden met de dieetwensen van anderen, en kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

9. Ga naar de sauna

Even een rustgevend momentje voor jezelf, iets wat we allemaal wel eens nodig hebben. Je hoeft niet damen met je partner of een vriendin naae de sauna, dat kan ook alleen! Zet je verstand op nul, en geniet van alle behandelingen.

10. Kijk op Funda

Je hoeft niet opzoek te zijn naar een huis, kijken mag altijd. Bekijk welke huizen in jouw buurt te koop staan en doe inspiratie op als je naar het interieur kijkt. Altijd leuk om te zien hoe anderen hun huis hebben ingericht!