5x huisgemaakte haarmaskers

Haar door Anjali

Haarmaskers zijn voor bijna elk type haar gemakkelijk te vinden, maar vaak zijn ze aan de duurdere kant. In dit artikel vind je hoe je gemakkelijk zélf haarmaskers kunt maken, met spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Olijfolie voor beschadigd haar

Deze is eigenlijk heel makkelijk, je hebt alleen olijfolie nodig! Olijfolie zorgt voor gezond en stralend haar, en helpt bij het voorkomen van gespleten haarpuntjes. Verwarm wat olijfolie tot een aangename temperatuur. Let op: gebruik een rijkelijke hoeveelheid voor je hele haar, en zorg dat de olie niet te warm is om jezelf niet te verbranden. Masseer de olie over je haar en hoofdhuid en wikkel je haren in folie om ervoor te zorgen dat de olie nergens anders op komt. Laat het een half uurtje intrekken en was de olijfolie goed uit.

Avocado voor droog haar

De oliën in een avocado helpen bij het voeden van je haar, wat zeker nodig is als je droog en dof haar hebt. Gebruik bij dit masker één of twee overrrijpe avocado's, afhankelijk van de lengte van je haar. Prak deze tot het een gladde textuur heeft en verspreid het mengsel door je haar. Laat het ongeveer dertig minuten zitten en was hierna groding uit, je wilt natuurlijk geen stukjes avocado in je haar laten zitten. Je zult merken dat je haar zachter en minder droog aan zal voelen!

Havermout voor anti-roos

Roos is een gevolg van een droge hoofdhuid. Havermout zorgt voor hydratatie en werkt als milde scrub om dode cellen op de huid te verwijderen. Meng één eetlepel havermout met 1 eetlepel kokosolie en twee eetlepels honing om een verzorgend haarmasker te maken. Smeer het mengsel met een circulaire beweging door de haren, waarbij je focust op de hoofdhuid. Laat dit ongeveer 25 minuten intrekken voordat je het uit kunt spoelen met shampoo en geniet van een gezondere hoofdhuid.

Aardbeien voor vet haar

Aardbeien bevatten veel vitamine C die de pH-balans en talg op je hoofdhuid reguleert. Hierdoor krijg je minder snel vet haar en zul je merken dat je haar er gezonder uitziet. Pureer ongeveer tien aardbeien en meng dit met drie theelepels honing tot een glad geheel. de honing verzorgt je haarwortels, waardoor deze extra beschermd zullen zijn tegen het zuur van de aardbeien. Laat het mengsel twintig minuten intrekken en was het uit met lauwwarm water en shampoo.

Bier voor futloos haar

Je leest het goed, bier! Naast dat het heel lekker is kan het ook nog eens goed zijn om je haar een boost te geven. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar gezien de vele positieve eigenschappen van hop kan het zeker geen kwaad. Laat een blikje of flesje bier een paar uur geopend staan, zodat het koolzuur eruit is. Giet het bier in een kommetje en doop je haar erin. laat dit een kwartier intrekken en spoel uit met milde shampoo. Je zult merken dat je haar meet glanst en een stuk zachter is!