Hoe krul je je haren zonder hitte te gebruiken?

Haar door Anjali

Je haren krullen met een krultang of stijltang doen we vaak, maar goed is het zeker niet. Gelukkig zijn er genoeg manieren waardoor het er even mooi uitziet, maar niet zo schadelijk is voor je haar. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

T-shirt

Het maken van golvende krullen met behulp van een t-shirt heet 'hair plopping', en wordt vaak gedaan met een t-shirt van zacht katoen. Je begint met het ontwarren van je haar met een borstel of kam. Droog je haren een klein beetje, maar zorg ervoor dat het vochtig blijft. Buig voorover en leg je haar in het t-shirt. Wikkel je haar in het stof en maak aan de achterkant van je hoofd een knoop met de mouwen. Laat dit ongeveer een uurtje drogen en ga er eventueel met een föhn overheen als het nog een beetje vochtig is. Knijp haarmousse in je haren en geniet van je golvende krullen!

Vlechtjes

Dit deden de meesten van ons vroeger ook heel vaak: slapen met vlechtjes in en de volgende ochtend wakker worden met slag in je haar. Grote vlechten zorgen voor een grote slag, en kleine vlechtjes voor een meer golvende look.

Toiletpapier

Rol één velletje toiletpapier op en wikkel je haar eromheen. knoop de twee uiteindes van het velletje aan elkaar vast en laat het een nachtje zitten. Deze methode geeft je strakke krullen, waar je de hele dag mee kunt doen.

Rietjes

Voor de allerstrakste krullen kun je rietjes gebruiken, want hoe vaker je haar om iets heen kan draaien, hoe strakker je krullen zullen worden. Deze methode duurt daarom ook erg lang, je zal uren bezig zijn om al je haren te krullen. Je wikkelt een plukje haar om het rietje heen, en maak het vast met een speldje of dooreen knoopje in de uiteinden te maken. Het kost even moeite, maar na een klein tijdje zul je stralen met een hele nieuwe look.

Sokken

Eeen enorm populaire methode: je haren krullen met een oude sok! Knip de sok bij de tenen af zodat je het kan oprollen als een donut. Maak een paardenstaart in je haar (een hoge paardnstaart werkt het beste) en schuif de donut over de puntjes van je haar. Wikkel de puntjes in de donut en rol zo de donut richting het begin van de paardenstaart. Als de sokdonut je elastiekje bereikt heeft kun je je haren een beetje natmaken met water en er wat bobby pins in doen om het goed te laten zitten. Deze methode zorgt voor losse krullen.

Babydoekjes

het klinkt misschien een beetje gek, maar je kunt babydoekjes écht gebruiken om je haar mee te krullen. Het werkt het zelfde als toiletpapier, maar door de vochtigheid van de doekjes krijg je nog strakkere krullen. Ook hier kun je een nachtje mee slapen, maar een paar uur inhouden is ook voldoende.