Vlekken op je kleding? Met deze middeltjes verwijder je ze

Wonen door Maya Luz

Ugh, vlekken in je kleding zijn zo ontzettend vervelend. Vlekverwijderaars zijn duur en soms wil de vlek er ook echt niet uit. Maar wist je dat je vlekken ook gewoon kunt verwijderen met spulletjes die je waarschijnlijk al in huis hebt? Met deze middeltjes kun je vlekken uit je kleding halen.

Lees ook: 8 tips om tijd te besparen in de ochtend

Afwasmiddel

Met afwasmiddel kun je meer doen dan alleen je afwas! Je kunt er veel verschillende soorten vlekken mee uit je kleding halen. Je kunt er bijvoorbeeld vetvlekken mee verwijderen. Breng een beetje afwasmiddel aan op de vlek en wrijf die zachtjes op de vlek. Laat dit even intrekken voordat je het kledingstuk wast zoals op het wasvoorschrift staat. Naast vetvlekken kun je met afwasmiddel ook grasvlekken verwijderen. Super handig als je kids graag buitenspelen!

Alcohol

Alcohol kun je ook gebruiken om verschillende soorten vlekken te verwijderen. Ten eerste kun je alcohol vaak gebruiken wanneer een andere methode niet blijkt te werken. Heb je bijvoorbeeld een vlek die er met afwasmiddel niet uit wil? Dan kun je het nogmaals met alcohol proberen. Maar je kunt er ook make-up of parfumvlekken mee verwijderen! Dep een beetje pure alcohol op je vlek en was de kleding in de wasmachine om de vlekken te verwijderen. Nu hoef jij je nooit meer zorgen te maken als je een beetje foundation op je shirt morst.

Koud water

Koud water kan soms echt een lifesaver zijn. Zo kun je met enkel een doekje met koud water veel verschillende soorten groentevlekken verwijderen uit kleding. Dit geldt ook voor fruit. Voor deze vlekken kun je het koude water het beste combineren met een druppeltje citroensap.

Daarnaast werkt het ook erg goed voor bloedvlekken! Spoel kleding met bloed erop altijd even goed uit onder koud water om ervoor te zorgen dat de vlek makkelijk verdwijnt in de wasmachine. En dit klinkt misschien een beetje vies, maar je eigen speeksel kan ook helpen bij het verwijderen van bloedvlekken! De enzymen in je speeksel helpen namelijk bij het afbreken van het bloed.

Tandpasta

Tandpasta heeft één taak, of toch twee? Je kunt tandpasta namelijk gebruiken voor het verwijderen van tomatensausvlekken. Smeer simpelweg een beetje tandpasta op de vlek en doe het kledingstuk in de machine. Tandpasta zou ook goed werken bij het verwijderen van stiftvlekken.

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is altijd handig om in huis te hebben, ook voor het verwijderen van vlekken! Hiermee kun je make-up vlekken uit je kleding halen. Daarnaast helpt het ook erg goed bij het verwijderen van zweetplekken! Dit is ideaal voor mensen die veel sporten of het snel warm krijgen. Breng een beetje schoonmaakazijn aan op de vlek en laat dit even intrekken. Vervolgens kun je het kledingstuk wassen in de wasmachine. Wist je dat je met witte natuurazijn ook rode wijnvlekken kunt verwijderen? Die is handig om te onthouden voor je volgende avondje uit.

via GIPHY

Lees ook: 3 alternatieven voor het gebruiken van een kussensloop