3 alternatieven voor het gebruiken van een kussensloop

Wonen door Chloe

Je zou denken dat je een kussensloop maar voor één ding kan gebruiken: je kussens. Logisch ook, want wat zou je er anders mee doen?

Nou, dan kunnen wij je vertellen. Dit item is namelijk voor nog veel meer dingen heel handig. Daarom hebben wij 3 alternatieven voor je verzameld voor het gebruiken van een kussensloop.

Als waszak

Heb jij een oud kussensloop dat je niet meer gebruikt? Gooi hem dan vooral niet weg. Je kan hem namelijk perfect gebruiken als waszak om je kleding te beschermen tijdens het wassen. Denk aan kleding van kant, kleding met knoopjes of bh's. Ook kan je er makkelijk knuffels van de kinderen in wassen om deze zo te beschermen.

Kleding beschermen

Je kan met een kussensloop je kleding ook nog op een andere manier beschermen. Knip een gaatje in het kussen en trek deze over een kledinghanger heen. Zo blijft kleding met kralen of palletten bijvoorbeeld goed beschermd. Deze tip is ook ideaal als je bijvoorbeeld kleding mee moet nemen. Met een sloop er overheen voorkom je dat het kledingstuk vies wordt tijdens het reizen.

Opbergzak

Is het bij jou ook een troep waar je je bedlinnen bewaard en moet je altijd zoeken om een setje bij elkaar te krijgen? Dat is verleden tijd. Vouw alles van het setje zo klein mogelijk op behalve één kussensloop. Deze gebruik je namelijk als zak om de rest in op te bergen. Zo blijft alles netjes bij elkaar en kan je het makkelijk opstapelen.