DIY: 8 knusse kussenslopen

Wonen door Marleen_S
Op de bank of op bed ploffen doen we het liefst in een zee van kussens. Groot en fluffy, dik of juist klein om onder je voeten te leggen: We love them all. Helemaal als we ze zelf kunnen maken. Met deze DIY's wordt dat een makkie!
 

Je hoeft niet Neerlands Nauwkeurigste Naaister te zijn, want een simpele toevoeging op wat je al in huis hebt, doet wonderen. Bij de fourniturenzaak of hobbywinkel verkopen ze vaak de leukste reepjes kant, bolletjes (zoals hierboven) of andere leuke, kleine details die je zelf heel makkelijk aan een al bestaand kussen kan bevestigen. En het resultaat: net als nieuw.


Letters zijn niet alleen heel hip om op je kale muur te schilderen, ook je kussens mogen er aan geloven. Knip uit een leuk stofje met een motief een mooi, inspirerend woord uit, naai de randen even langs - om het rafelen tegen te gaan - en naai het vervolgens op een kussen.


Heb je nog een oude trui of sjaal van je oma liggen? Of ben je een held met breinaalden? Fiks dan een wollig exemplaar in elkaar. Ze geven niet alleen een warme uitstraling, ze voelen ook nog eens superzacht aan. Gebruik van de oude trui het voor- en achterpand om de kussensloop te maken en gebruik de mouwen om leuke details toe te voegen. Zoals een roos of een strik. 


Ook heel simpel en retehandig: kleine kwastjes aan je kussen. Die maak je zelf van wol - die je dan weer heel goedkoop haalt bij discountwinkels - en een beetje creativiteit. Met een paar steken naai je de kwastjes vast langs de randen van je sierkussen. 


Een oude leren jas tover je in iets langer dan een handomdraai om tot kussensloop. Het materiaal is namelijk iets stugger en moeilijker om door de naaimachine te halen, dus vraag je moedertjelief of een andere naai-expert of ze je wil helpen. Je kunt ook met een stevige naald en draad het zelf proberen met de hand. Of je vraagt bij de naaiwinkel even hoe je dit het beste kunt doen. Kost wel wat moeite, maar dan heb je ook een echte eyecatcher op de bank liggen.


Met Valentijnsdag voor de deur verras je je lover met een leuk kussentje op bed. Helemaal leuk voor de samenwonende Ze's onder ons! Met een goede textielstift, een lege kussensloop en wat inspiratie op Pinterest kom je al een heel eind. 


Was die glitterjurk van afgelopen Oud & Nieuw een behoorlijke miskoop? Doe er je voordeel mee en naai er een kussensloop van. Handig: je hoeft alleen de twee open zijdes dicht te naaien, want de andere twee - de zijkanten van de jurk - zijn al dicht. 


Knip uit een stuk bakpapier allemaal rondjes. Deze maak je met behulp van een rond potje of dekseltje. Speld het bakpapier vast - of naai hem tijdelijk vast - op je kussen. Zorg dat de vulling uit je kussensloop is en plaats er een plank, dienblad of iets anders hard in. Kleur de rondjes in met je favo kleur verf, laat het goed drogen - het liefst een nachtje - en haal dan pas het bakpapier weg. Werk tot slot de randjes nog bij als het nodig is en klaar is Kees!
 

Van welke stijl ben jij fan?
Bron: Pinterest