4x gezichtsmaskers die je zelf kunt maken

Gezicht door Anjali

Er is genoeg keuze aan gezichtsmaskers, maar waarom zou je er geld aan uitgeven als je ze ook gemakkelijk zelf kunt maken? Met deze tips kun je stralen zonder er veel geld aan uit te geven, want de meeste dingen heb je ongetwijfeld al thuis liggen.

 

Yoghurt en honing - tegen een onzuivere huid

Yogurt heeft een reinigende werking en helpt bij het bestrijden van puistjes en mee-eters. Honing is een natuurlijk antibioticum, wat inhoudt dat het bijvoorbeeld wondjes sneller helpt te genezen.

Instructies:

Meng één theelepel yogurt met één theelepel honing, en voeg een paar druppels limoensap toe als je een vettere huid hebt. Smeer het mengsel op je gezicht en laat het ongeveer tien minuten inwerken. Spoel het masker na tien minutenaf met koud wate en geniet van een superzachte huid!

 

Aloe vera en avocado - tegen een droge huid

Aloe vera trekt snel in en hydrateert de huid, terwijl de oliën in avocado's ervoor zorgen dat de huid soepel blijft. Samen dus een perfecte combinatie om je droge huid mee te behalndelen!

Instructies:

Gebruik de gel uit één aloe vera blad en prak een halve avocado. Voeg dit samen en pureer met een staafmixer tot een geheel. Breng het mengsel aan op je gezicht en laathet ongeveer vijf tot tien minuten inwerken. Hierna was je het masker eraf met lauwwarm water en voelt je huid een stuk gehydrateerder.

 

Groene thee en honing - tegen een geïrriteerde huid

Groene thee werkt ontstekingsremmend en zit vol antioxidanten, en honing werkt verzachtend en heelt wondjes sneller. Deze combinatie zorgt voor een verzachtend gezichtsmasker, waarbij problemen als rode vlekjes en een geïrriteerde huid snel opgelost worden.

Instructies:

​​​​​​​gebruik twee theelepeks losse groene thee of knip twee groene theezakjes open. Meng samen met drie eetlepels honing en eventueel een klein beetje water om het mengsel iets dunner te maken. Laat ongeveer vijftien tot twintig minuten zitten, en was het masker eraf met koud water. Hierna zul je merken dat de rode plekjes bijna zijn verdwenen en je huid veel meer straalt!

 

Olijfolie en kokosolie - tegen veroudering

De vetzuren in olijfolie zorgen voor een stevigere huid, en samen met de antioxidanten in kokosolie maakt dit mengsel een natuurlijk anti-verouderingsmasker dat daarnaast ook beschermd tegen de effecten van de zon en andere soorten straling.

Instructies:

​​​​​​​gebruik twee eetlepels olijfolie en 1 eetlepel kokosolie en meng dit goed samen. Breng het aan op de plekken waar jij vindt dat het het meest nodig is, je hele gezicht hoeft dus niet! Laat het mengsel goed intrekken, het liefst de hele nacht, en spoel het in de ochtend eraf met lauwwarm water. herhaal dit ten minste drie keer per week voor een soepele huid.