Oeps: deze seksdromen komen vaak voor en dit betekenen ze

Intiem door Anne-Fleur

Het hebben van seksdromen, daar is niks geks aan. Maar toch is het allemaal leuk en aardig totdat je de volgende ochtend bezweet en buiten adem wakker wordt en eigenlijk niet zeker weet of het nu echt is gebeurd of niet. Daarnaast kunnen in deze dromen soms ook vreemde (of ongewenste) mensen voorkomen, waardoor het allemaal nog wat gekker wordt. 

Anyway, deze dromen zijn uiteindelijk helemaal niet raar en hebben - net als gewone dromen - een diepere betekenis.

Betekenissen van seksdromen

Hoewel je waarschijnlijk niet vrolijk wordt van dromen over seks met je ex or whatever, lijkt zo'n droom vaak minder heftig en intens dan je denkt. Het hoeft namelijk helemáál niet te betekenen dat je graag weer het bed induikt met deze persoon. Er liggen achter gekke dromen vaak heel andere redenen en wij hebben de meestvoorkomende voor je op een rij gezet.

Seks waarvan je geniet, maar dan niet met de juiste persoon

Ook wel eens sexy gedroomd over iemand die je in het echte leven nóóit zou willen? Dan kan het heel goed dat deze persoon iets heeft (innerlijk of uiterlijk) wat jij dus wel aantrekkelijk vindt. Droom je bijvoorbeeld over je baas waarmee je liever niet het bed induikt, dan hoeft het niet te betekenen dat je dirty thoughts hebt, maar misschien vind je diegene zijn succes of iets dergelijks interessant.

Ook dromen over je ex is niet vreemd. Het kan je een gevoel van intieme veiligheid geven, iets waar je misschien naar verlangt, maar dan niet per se met je ex. 

Seks met je ouders

Je kan hier enorm van schrikken, maar sommige mensen hebben in hun dromen echt seks met hun ouders. Dat is voor je brein en inner vision natuurlijk geen pretje, maar no worries: het betekent niks geks. Seksdromen hoeven namelijk niet altijd over seks te gaan. Misschien heb je voor je ging slapen met je moeder of vader gebeld, of heb je net een hele dag met je familie gespendeerd. Mensen die voorkomen in je dagelijks leven, maken soms ook een appearance in je hoofd wanneer je slaapt. 

Seksdromen over geweld

Dit is natuurlijk heel heftig en eng om over te dromen, aangezien dromen vaak heel echt lijken. Een heuse nachtmerrie, kun je wel zeggen. Zo'n droom heeft eigenlijk ook niks met seks te maken, maar wel met angsten waar je mee zit. Zo'n droom gaat eerder over het hebben van geen controle en dat je daar overdag vaak mee bezig bent en over strest.