Wat is het verschil tussen een dag- en nachtcrème?

Gezicht door Chloe

Grote kans dat jij dagelijks een dag- en een nachtcrème gebruikt. We hebben nou eenmaal geleerd dat dit goed voor je is. Maar zit er eigenlijk wel een verschil tussen de twee en kunnen we niet gewoon één crème gebruiken zowel overdag als 's avonds? Wij gingen op onderzoek uit.

Het verschil tussen dag- en nachtcrème

Het zou een slim marketingtrucje kunnen zijn om ons meerdere crèmes te laten kopen, maar dat is het niet. Er zit wel degelijk verschil in. Een dagcrème heeft namelijk een hele andere functie dan een nachtcrème en bevat dus ook andere ingrediënten. Overdag heb je namelijk een crème nodig die je huid beschermt en 's nachts heb je er één nodig die ervoor zorgt dat je huid herstelt.

Dagcrème

Zoals we al zeiden zorgt een dagcrème ervoor dat je huid gedurende de dag beschermd wordt. Zo wordt je huid bijvoorbeeld beschermd tegen UV-straling met SPF. Ook maakt het je huid frisser en strakker, waardoor je huid er overdag beter uitziet. Als laatste heeft de crème het voordeel dat het snel intrekt zodat je niet met een glimmend hoofd de deur uit gaat.

Nachtcrème

Een nachtcrème heeft dus een hele andere funtie: namelijk het herstellen en vernieuwen van de huid. Er zitten ingrediënten in die het herstel van de huid stimuleert en zorgt voor voldoende voeding. Een nachtcrème trekt wat minder snel in, maar dat is toch geen probleem als we naar bed gaan.