Dit is de reden waarom het vaak mis gaat in relaties

Relaties door Jennifer

Een relatie kan helaas niet altijd goed gaan. Soms lukt het nog wel om problemen in je relatie op te lossen, maar het kan ook gewoon stukgaan. Dan valt er niets te lijmen. Redenen van een breuk verschillen vaak wel. Al is er één bepaalde reden, waardoor de meeste relaties misgaan.

Lees ook: Oei: 7 tekenen dat je in een haat-liefde relatie zit

Waarom mislukken meeste relaties?

Op het moment dat je je officieel verbindt aan iemand, dan ben je er nog niet. Misschien denk je dat dingen dan vanzelf gaan en je vanzelf samen oud wordt. Maar natuurlijk moeten jullie wel aan de relatie blijven werken. Zo is communicatie echt key. Slechte communicatie is vaak één van de redenen, dat relaties mislukken. Al is het niet de grootste reden. Nee, blijkbaar zijn er veel koppels, die elkaars verschillen niet goed genoeg respecteren. En ja, ook dat is een boosdoener. Of eigenlijk is dat dé reden, waarom de meeste relaties mislukken.

Partner proberen te veranderen

Ze zeggen altijd ‘opposites attract’ en ja, dat klopt wel. Vaak word je inderdaad verliefd op iemand, die totaal niet op jou lijkt. Heel leuk en aardig, totdat je vervolgens iemand wil veranderen. Tja, dat kan natuurlijk niet zomaar. Alleen vinden mensen deze verschillen regelmatig ingewikkeld. Dan probeert het koppel erover te praten, maar belanden ze zo in een ruzie. En dan niet eens een diepgaande ruzie, maar meer een soort bekvechten over niets.

Omarm liever elkaars verschillen

Mocht je jezelf nu herkennen in de situatie, wees dan gerust: het is niet helemaal het einde. Dat relaties hierdoor mislukken betekent niet, dat het ook bij jouw relatie gebeurt. Je moet alleen even een knop omzetten in je hoofd. Weet dat je niet op zoek bent naar een kopie van jezelf. Tenzij je misschien een narcist bent, dan is het een ander verhaal. Maar de meeste mensen zoeken toch naar net een ander soort persoon. Opposites attract, hè? En het liefhebben en omarmen van elkaars verschillen is dus heel goed voor een lange relatie. Op deze manier voelt je partner zich geliefd en gehoord. Leer elkaars verschillen beter kennen. Zo’n diepgaand gesprek is ook goed voor jullie connectie. Het versterkt jullie intieme band.

Overigens hoeven jullie nu niet volledig op elkaar te lijken. Natuurlijk mogen jullie botsen op bepaalde vlakken of een andere mening hebben over iets. Dat is helemaal prima, zolang jullie elkaar maar blijven respecteren.

Lees ook: Dit is hoe je omgaat met een ex die verliefd wordt op iemand anders