Dit is hoe je omgaat met een ex die verliefd wordt op iemand anders

Relaties door Zita

Het is nooit een goed gevoel als je ex verliefd wordt op iemand anders. Zelfs als je verder bent gegaan, is het soms moeilijk om degene van wie je ooit hield met een ander te zien. Maar, hoewel het begrijpelijk is dat de emoties in deze situatie hoog kunnen oplopen, is het belangrijk om te onthouden dat het oké is om je down te voelen, maar toch voor jezelf te zorgen. We vertellen je hoe je zo gezond mogelijk door deze lastige situatie kunt navigeren.

Erken je gevoelens

Het is normaal om een scala aan emoties als je ex verder gaat en jij nog niet, en het is belangrijk om jezelf de tijd en ruimte te geven om ze te verwerken. Probeer gevoelens van verdriet of woede niet weg te drukken; sta jezelf in plaats daarvan toe deze emoties volledig te voelen - maar niet te veel - en ga er dan uit. Herinner jezelf eraan dat het verdergaan van je ex niets met jou te maken heeft; diegene is gewoon toe aan iets anders dan wat er tussen jullie twee was.

Neem tijd voor selfcare

Bij het omgaan met liefdesverdriet moet selfcare altijd een prioriteit zijn. Hoe verleidelijk het ook is om de hele dag binnen te blijven en te huilen, probeer in plaats daarvan iets positiefs te doen, zoals een wandeling maken of thuis sporten. Breng wat tijd alleen door, zodat je je gedachten en gevoelens kunt verwerken zonder afleiding. Wat tijd wegnemen van sociale media is ook gunstig, want het zien van foto's van je ex die gelukkig is met iemand anders zou je nog meer van streek kunnen maken dan nodig is.

Zoek steun

Jezelf omringen met ondersteunende mensen is de beste manier om te genezen na liefdesverdriet. Zoek steun bij de mensen in je leven die troost en begrip bieden in deze moeilijke tijd; praten over hoe je je voelt of eens goed huilen is volkomen normaal en oké. Als deze methoden voor jou niet werken, overweeg dan om je aan te sluiten bij bijvoorbeeld een online praatgroep of professionele begeleiding te zoeken bij een therapeut - vooral als de kwestie al weken of maanden achtereen zwaar op je drukt. 

Het is soms moeilijk als je ex verliefd wordt op iemand anders, maar helaas gebeurt het soms. Hoewel er geen "juiste" weg door deze situatie is, zijn er stappen die helpen om het gemakkelijker te maken. Onthoud dat tijd de grootste wonden heelt en kijk het van dag tot dag aan.