Oei: 7 tekenen dat je in een haat-liefde relatie zit

Relaties door Mozhda

I love to hate you and you hate to love me. Haat-liefde relaties: ze komen vaker voor dan je denkt. Alle drama die deze relatie oplevert, maakt het er niet gezelliger op. Herkenbaar? Check dan maar eens snel de volgende punten. Kom achter of je in een love-hate relationship zit.

1. Je maakt excuses voor zijn/haar foute gedrag

“Hij/zij is nou eenmaal zo, bedoelt het niet zo, heeft veel in zijn/haar leven meegemaakt.” Heb je jezelf dit weleens horen zeggen? Dan bevind je je waarschijnlijk in een haat-liefde relatie. De keuze die een persoon maakt bepalen wie ze zijn. Je partner vertoont fout gedrag simpelweg omdat hij/zij fout gedrag wil vertonen.

2. Jullie relatie is chaotisch

Jullie ruziën, knuffelen, wurgen elkaar mentaal en maken daarna in bed veel kabaal. Jullie hebben al tig keer een streep door jullie relatie gezet. Maar toch komen jullie steeds weer bij elkaar. Jullie relatie is net zo dramatisch als alle Netflix-dramas bij elkaar. Klinkt dit bekend? Dan is dit een teken dat jullie helaas in een love-hate relationship zitten.

3. Jullie kunnen niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar

Hoeveel drama er ook is… Jullie kunnen geen einde aan jullie relatie maken. Jullie intense gevoelens zitten in de weg. Bovendien kunnen jullie allebei verlatingsangst hebben. Twee mensen met verlatingsangst in een haat-liefde relatie: dat maakt het allemaal erg ingewikkeld.

4. Jullie hebben extreme haat-liefde gevoelens voor elkaar

Je vergeet alle negativiteit in jullie relatie wanneer je in een goede stemming bent. Maar ineens is het weer tijd voor ruzie en weet je waarom het niet gaat tussen jullie. En die ‘haat’ emoties zijn net zo intens als de liefde emoties. Kortom: je houdt net zoveel van hem/haar als dat je hem/haar ‘haat’.

5. Je hebt geen idee waar de relatie naar toe gaat

Andere koppels tillen hun relatie op naar een ander level. Maar het lijkt wel alsof jullie nog steeds in de eerste fase vastzitten. Jullie toekomstbeeld is vervaagd door alle heftige emoties. Het lijkt wel alsof jullie nooit over de toekomst praten. Jullie besteden alleen maar aandacht aan de gevoelens die jullie voor elkaar hebben.

6. Je irriteert je mateloos aan de ‘flaws’ van je partner

Kleine dingetjes die anderen over het hoofd zien, maar jij kunt je er enorm aan storen. Dat komt doordat jij diegene bent die in een haat-liefde relatie zit. Je voelt je erg aangetrokken tot je partner. Maar wanneer je die ‘flaws’ ziet of beleefd, voel je je al snel turned off. Je hebt er al vaak genoeg met je partner over gesproken, maar hij/zij past zich niet aan. Conclusie: je partner verandert niet, en jij blijft in die toxic relatie. Het zal alleen maar een hoop frustraties opleveren!

7. Jullie doen je anders voor in het openbaar dan tussen vier muren

In het bijzijn van jullie vrienden is het lachen, gieren en brullen. Maar onderweg naar huis kunnen jullie elkaar wel wurgen. Jullie zijn niet gelukkig als jullie doen alsof. Sterker nog: geluk kun je niet forceren. Misschien wordt het toch maar eens tijd om je af te vragen of je haat-liefde relatie je écht gelukkig maakt?