5 meditatietips voor luie mensen

Meditatie, het is dat o zo gezonde ding waar iedereen het over heeft, maar waar jij niks mee hebt. "Rustig worden, focus hebben, rust in je hoofd" ahum ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar weet je wat, jij hoeft niet de 'meditatie-guru' te zijn om toch even tot rust te komen. Hier zijn een paar grappige manieren om jouw hoofd even leeg te maken. 

De 'nee-geen-telefoon-meditatie'
Waarom zou je zitten met je ogen dicht wanneer je jouw telefoon uit kan zetten en even een paar minuten niks kan doen? Het is misschien niet 'traditioneel' mediteren, maar het werkt wel! 

via GIPHY

De 'ik-kan-maar-niet-stilzitten-meditatie'
Als jij niet kan stilzitten, ga dan gewoon wandelen. Adem in, adem uit en concentreer je op het geluid van jouw voetstappen en de natuur om je heen. 

via GIPHY

De 'eten-als-meditatie'
Neem de tijd om echt te genieten van je eten. Proef de smaken, ruik de geuren en laat het je tot rust brengen. 

via GIPHY

De 'ik-ben-te-lui-voor-meditatie'
Maak het jezelf makkelijk en ga gewoon lekker liggen. Sluit je ogen, luister naar je ademhaling en laat alles los. Meditatie hoeft geen moeilijke opgave te zijn, het gaat erom dat je even tot rust komt en de tijd neemt voor jezelf. Dus, wees creatief en maak het op jouw manier, doe wat bij jou past, en kijk eens hoeveel beter je je voelt.

via GIPHY