Op deze leeftijd is je leven het duurst

De maatschappij door Chloe

In deze tijd is het leven allesbehalve goedkoop. Maar heb jij het idee dat je leven echt veel duurder is geworden? Dan zou het zo maar kunnen zijn dat dit ook echt zo is.

Het blijkt namelijk dat er een bepaalde leeftijd is waarop je leven het duurst is. Lees dus vooral even verder en kom erachter of dit de reden is van jouw hoge maandlasten.

Op deze leeftijd is je leven het duurst

Hoe duur je leven is heb je natuurlijk ook deels zelf in de hand. Ga je vaak uiteten? Zit je op een dure sport? En waar koop je je boodschappen? Toch zijn er ook andere factoren die meespelen waar je minder invloed op hebt. Denk aan inflatie, hoge gasprijzen en koopkracht. En blijkbaar zegt ook je leeftijd iets over hoe duur je leven is. Uit een onderzoek van het Britse kredietbedrijf ClearScore zijn je uitgaven namelijk het hoogst op je 31ste. Schommel jij rond deze leeftijd? Dan zou dit dus wel eens de reden kunnen zijn van je dure leven.

Levensfase

Dat je leven gemiddeld het duurst is op je 31ste is natuurlijk niet voor niets. Voor veel mensen is dit een leeftijd waarop er veel verandert. Denk aan het kopen van een huis, trouwen en het krijgen van kinderen. Deze situaties zorgen natuurlijk voor aardig wat kosten. Ook blijkt uit het onderzoek dat het normaal is dat deze grote levensveranderingen vaak snel achter elkaar plaatsvinden. Niet zo gek dus dat dit jaar het duurst is.

Sparen, sparen, sparen

Aangezien al deze gebeurtenissen dus behoorlijk in de kosten lopen, is het verstandig om een flinke spaarpot te hebben. Als jij graag wilt trouwen en een kinderwens hebt, dan is het wel zo fijn om wat geld achter de hand te hebben. Volgens de Britse onderzoekers heb je ongeveer €50.000,- nodig wil je dit allemaal kunnen bekostigen. Dat is dus behoorlijk wat geld dat je opzij moet zetten.