MissReal

De maatschappij door Redactie Ze.nl

De perfecte vrouw. De schoonheid van deze vrouw is een standaard geworden en velen vrouwen kijken tegen haar op. Haten haar. Adoreren haar. Willen haar zijn. Maar schoonheid gaat veel verder dan een perfecte vrouw uit wie alle leven is gePhotoshopt, aldus Kim Out, initiatiefneemster en hoofdredacteur van het eenmalige magazine MissReal.

For real
Kim Out, 21, houdt van echt. Nadat ze winnares werd van de jongerenwedstrijd 'Create your own world' met haar idee voor een glossy en Achmea en Sanoma in de arm nam, is hij er nu: MissReal. MissReal is een uniek tijdschrift over echte schoonheid, die veel meer is dan de onbereikbare standaard die opgelegd wordt en die we zo vaak zien. MissReal omarmt de echte vrouw, viert rondingen en houdt van rimpels en oneffenheden.

Van XXS tot XXL
Het magazine zelf is een echte beauty: mooie foto's, fijne vormgeving en heel veel te lezen. Vooral de goede wisseling van artikelen is fijn, van korte nieuwtjes tot grotere interviews en van grappige verhalen tot diepgaande, heftige verslagen. De verhalen van drie vrouwen en een man met een eetstoornis maakten indruk op me, ze vertellen alle vier zo eerlijk over de kick en de controle, de angst en de schaamte van het niet, of juist te veel, eten. Maar ook de fotoserie van zes modellen variërend van XXS tot XXL in exact dezelfde outfit is een eyeopener: allemaal prachtig, ongeacht hun maat.

Recht voor z'n raap
Ook fijn is de, inmiddels bekende, column van Hugo Borst -Daphne Deckers moet zich schamen- waarin hij zijn boosheid uit over Daphne die meent dat ze in haar tien jaar durende modellencarrière nog nooit een model met anorexia tegen is gekomen. Super eerlijk, recht voor z'n raap, net zoals eigenlijk alle artikelen in MissReal zijn. Ook in Kims Keuringsdienst van Waarde worden er geen doekjes omgewonden, Kim belt gewoon de hoofdredactrice van Jackie, ontwerper Mart Visser en model Anna Marie van Vliet op om hun mening over de heersende size zero te vragen.

Echte mensen
Nog niet genoeg redenen om MissReal te kopen? Ook Tygo Gernandt komt aan het woord mét heel smakelijke foto's, columns van Claudia de Breij en Yvon Jaspers, de fotoserie van Zed Nelson die de andere kant van plastische chirurgie laat zien en jonge modeontwerpers maken hun statement. MissReal's statement is mij ook duidelijk. Er is niet gekozen voor afwijkend om een statement te maken, het zijn mooie mensen. Echte mensen. Geen Photoshop te bekennen en toch een glamourous magazine, het kan dus wel!

Het blad kost 3,95; kijk voor meer informatie op http://www.missreal.web-log.nl/.