Handig! Met dit kledingstuk maak je je verwarming zo stofvrij

Wonen door Anne-Fleur

(Not so) fun fact: jouw radiator kan zijn werk niet goed doen als de achterkant vol met stof zit. Nu is de verwarming schoonmaken of stoffen niet per se het eerste klusje waar je aan denkt als je je huis aan kant maakt, maar het is wél een hele belangrijke om te doen. Onmogelijk denk je? Met dit kledingstuk is jouw verwarming zo stofvrij. 

Jouw verwarming werkt niet goed door teveel stof

De laatste maanden doen we niets liever dan de verwarming op standje allerhoogst zetten, maar door de mega energieprijzen kunnen we het ons helaas niet veroorloven. Toch willen we liever wel warm blijven en als de verwarming zijn werk niet goed doet, dan maar een graadje hoger toch? Gelukkig is dat nu verleden tijd en kun je je radiator weer op 'normaal' zetten. Waarschijnlijk heeft 'ie gewoon wat stofwerk nodig en dat doe je met dít kledingstuk. 

Moeilijke klus

De verwarming stoffen is niet hetzelfde als bijvoorbeeld een tafel afnemen met een nat doekje. Het vraagt tijd en energie, want aangezien het ding zo dicht bij de muur zit kom je er maar moeilijk bij. Dit zorgt er weer voor dat je deze klus (bijna) niet doet en dat is nu ook weer niet wat we willen. Om je radiator dus stofvrij te maken heb je maar één ding nodig: een statisch kledingstuk. En dat is, jawel, een panty. Dus die panty die je hebt gescheurd tijdens het uitgaan hoef je dus niet meer weg te gooien. Aanschouw een nieuwe stofdoek! 

Zo doe je het

Om het je allemaal nog even wat simpeler te maken, leggen we je ook uit hoe je nu precies te werk gaat. Je pakt de (oude) panty en hangt 'm achter de radiator. Je beweegt het kledingstuk daarna een beetje heen en weer om al het stof te vangen. Om een nóg beter resultaat te krijgen kun je de panty ook aan de onderkant van de verwarming weer vastpakken en 'm zo heen en weer 'schrobben'. 

Met de föhn

Mocht je om de een of andere reden geen panty willen gebruiken voor het schoonmaken van je radiator, dan kun je ook altijd nog een föhn gebruiken. Je wil alleen niet dat het stof nu op alle andere plekken in je huis geblazen wordt. Wat je dan doet is een vochtige thee- of handdoek achter de verwarming te plaatsen en het stof die richting op blazen. Appeltje-eitje.