Feestdagen met een nieuwe partner: zo maak je het romantisch

Relaties door Maya Luz

De feestdagen staan weer voor de deur. Aankomend weekend schuiven we met zijn allen aan het kerstdiner met onze families en geliefdes. Maar wat nou als je pas net met iemand aan het daten bent? Zo maak je kerst met een nieuwe partner superromantisch.

Lees ook: Met deze 18 leuke kerstfeitjes hang jij de wijsneus uit tijdens het kerstdiner

Houd het privé

Of je met de feestdagen elkaars familie wil zien, hangt natuurlijk af van hoe lang jullie al aan het daten zijn. Hebben jullie elkaars familie al ontmoet? Zo ja, dan is het helemaal geen gek idee om aan te sluiten bij de kerstvieringen van elkaars familie. Maar als jullie een kersvers stel zijn en jullie nog geen kennis hebben gemaakt met de schoonouders, is het misschien verstandig om deze eerste ontmoeting niet plaats te laten vinden met kerst. Dit zorgt voor veel zenuwen en stress. Mochten de families nou echt heel graag willen dat jullie even langskomen, dan kunnen jullie dit bijvoorbeeld altijd met tweede kerstdag doen. 

Kerstdiner voor twee

Een romantische invulling van jullie avond zou een romantisch diner kunnen zijn. Jullie kunnen samen gaan eten bij jullie favoriete restaurant. Maar jullie kunnen natuurlijk ook zelf een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Door jullie kerstdiner thuis te doen, blijft het een intieme avond en kunnen jullie je volledig op elkaar focussen. Maak de avond af met een heerlijke fles wijn en kaarsen en je hebt een van de meest romantische diners van je leven!

Cadeau's: simpel maar effectief

Als je pas net aan het daten bent is het niet altijd even duidelijk of je elkaar nou wel of niet iets moet geven met kerst. Omdat jullie elkaar nog niet erg lang kennen is het ook niet realistisch om te verwachten dat je een super doordacht en persoonlijk cadeau krijgt. Ga daarom voor een cadeau dat lekker simpel is. Op die manier heb je toch het mooie gebaar van een cadeau, zonder de stress van het uitzoeken van het meest persoonlijke geschenk. Mocht je wel een erg persoonlijk idee hebben voor je partner, ga er dan vooral voor. Maar houd je verwachtingen in toon zodat je niet teleurgesteld bent als je partner met een simpeler cadeautje aankomt.

Vul de avond met een leuke activiteit

Na jullie romantische diner zijn er nog een hoop andere dingen die jullie kunnen doen om de avond perfect te maken. Kies een activiteit uit die zou kunnen dienen als een romantische date. Ga bijvoorbeeld door Amsterdam wandelen om het Amsterdam Lights Festival te bewonderen. Met kerstavond kunnen jullie bijvoorbeeld ook samen gaan schaatsen op het Museumplein in Amsterdam en vervolgens de avond afsluiten met een warme chocolademelk. En als jullie liever de avond binnen doorbrengen kunnen jullie bijvoorbeeld een aantal leuke spelletjes uit de kast pakken of een kerstfilm marathon houden. 

Om echt een romantische eerste kerst samen te kunnen hebben, is het dus vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat jullie een moment hebben om echt even samen te zijn. Even geen familie of vrienden om je heen, alleen jij en je partner. Gourmetten met je ouders kan volgend jaar ook nog!

via GIPHY

Lees ook: Kerstdiner ideeën: nagerechten