Met deze tips pak jij cadeautjes in als een pro

Cadeaus & hebbedingetjes door Chloe

Moet jij voor 5 december een cadeau inpakken of ben je al bezig met de kerstinkopen? Dan ben je lang niet de enige die last heeft van inpak stress. Als je niet bij de Douglas werkt, dan is inpakken waarschijnlijk niet je sterkste talent. Gelukkig hebben wij wat handige tips waarmee cadeautjes inpakken supermakkelijk wordt.

Gebruik geen cadeaupapier

Hoewel cadeaupapier waarschijnlijk het eerste is wat je in huis haalt voor de feestdagen, kan je ook voor iets anders gaan. Pak je cadeautjes bijvoorbeeld eens in met een oude krant, landkaart of tijdschriftcovers. Dit geeft je cadeau meteen al een unieke touch.

Karton cadeaupapier

Ken je dat bruine cadeaupapier wat een karton look heeft? Dit lijkt op het eerste oog misschien een beetje saai, maar is juist hartstikke leuk om te gebruiken. Dit papier is vaak ook nog makkelijker om in te pakken door de dikte en structuur van het papier. Je kan ieder cadeautje iets unieks geven door gebruik te maken van leuke stickers, linten of tekeningen.

Decoratie

Wist je dat je met wat leuke decoratie echt het verschil kan maken? Gebruik bijvoorbeeld wat lint om droogbloemen of dennentakken vast te maken aan het cadeau. Je kan natuurlijk alles gebruiken wat je maar wilt om je cadeaus te versieren. Zo valt het echt niemand meer op dat het papier niet perfect om het cadeau zit.

Cadeautasjes

Ben je echt een ramp in inpakken? Dan kan je natuurlijk altijd nog gebruik maken van cadeautasjes. Ook deze kan je leuk personaliseren. Doe er bijvoorbeeld een leuke hanger aan of een mini flesje van iemand favoriete likeur. Scheelt jou een hoop stress en gedoe.