Yum! Deze pepernoten brownies maken iedereen blij tijdens Sinterklaas

Eten door Jennifer

Je kunt nooit genoeg pepernoten hebben. Uiteindelijk komen ze toch wel op. En als dat niet zo is, dan maak je er gewoon leuke baksels mee! Niet alleen verspil je zo minder eten, ook maak je je gasten waarschijnlijk héél blij tijdens (en ná) Sinterklaas met deze pepernoten brownies.

Lees ook: Pakjesavond kan niet meer stuk met deze overheerlijke pepernotencheesecakejes

Dit heb je nodig

Veel heb je niet nodig voor de pepernoten brownies. Foodblogger Kiani bedacht het recept voor de zoete snack, waar iedereen op pakjesavond gegarandeerd van zal watertanden. Tijd om eerst even je voorraadkast te checken en boodschappenlijstje te maken. Dit heb je nodig:

· 60 gram ongezouten roomboter
· 125 gram fijne kristalsuiker
· 75 gram donkerbruine basterdsuiker
· 125 gram pure chocolade (85%)
· 2 eieren
· 1 el (schenk)stroop
· 1 tl vanille extract
· 100 gram bloem
· 20 gram cacaopoeder
· 1 tl bakpoeder

Voor de topping:

· 55 gram chocolade
· Chocoladepepernoten
· Pepernoten

Zo maak je de pepernoten brownies

1. Verwarm allereerst de oven voor op 190 graden. Leg ondertussen bakpapier in een vierkante bakvorm.

2. Doe nu de boter, kristalsuiker, donkerbruine bastardsuiker, pure chocolade en (schenk)stroop in een pannetje. Zet dit op een laag vuurtje en roer tot alles is gesmolten.

3. Laat daarna het pannetje afkoelen. Zorg dat het in ieder geval niet meer heet is.

4. Mix ondertussen in een mengkom de twee eieren en vanille extract. Maak hier een luchtig beslag van. Voeg dit vervolgens toe aan je pannetje en mix het beslag egaal op een lage stand.

5. Voeg dan nog bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix dit erdoorheen en zorg dat alles wordt opgenomen in het beslag.

6. Tijd voor het echte werk! Schenk je beslag in de bakvorm en strijk het uit over de gehele bakvorm. Zorg dat het mooi gelijkmatig wordt verdeeld.

7. Doe de brownies vervolgens in de oven en bak ze 25 minuten.

8. Laat de brownies daarna een uur afkoelen. Heel belangrijk! Na dat uur begin je pas aan de topping.

9. Tijdens het wachten smelt je de chocolade (kan ook in de magnetron). Strijk de chocolade daarna over de afgekoelde brownies.

10. Maak je pepernoten brownies af met de – je raadt het al – (chocolade)pepernoten! Strooi hier zoveel van overheen als je wilt. Eet smakelijk!

@foodtourwithk Recept staat op mijn insta: foodtourwithk 🤎 #pepernoten #brownies #sinterklaas ♬ Take A Chance - Chorus - SERA

Lees ook: Sinterklaas spel: de 10 leukste spellen voor pakjesavond