Waarom exen terug blijven komen

Relaties door Mozhda

Jullie relatie is voorbij, maar na een tijdje neemt je ex weer contact met je op. Dit kan twee soorten reacties oproepen: je bent blij dat hij/zij je mist óf je bent helemaal niet blij dat hij/zij contact zoekt. Maar waarom komen onze exen in eerst instantie terug? Krijg een reality check en lees de onderstaande punten.

1. Je lijkt blij zonder hem/haar

Jouw blijdschap verwoest het ego van je ex. Hij/zij zoekt misschien wel contact op om jouw emoties te beheersen. Het ego van je past lover moet gevoed worden. Dit is niet liefde, dit is jaloezie!

2. Je ex ziet dat je beter doet zonder hem/haar

Hij/zij gelooft dat je verder gaat met je leven en is bang dat de kansen zijn verspeeld als er te lang geen bericht volgt. Door deze fear klopt je ex na een lange tijd weer op je deur.

3. Je ex test jou

‘Even kijken of het mogelijk is om jou te verlaten en een comeback te maken wanneer ik wil’, denkt je ex. Hij/zij breekt jou. Vervolgens laat deze persoon jou in de steek. Hij/zij probeert weer in je leven te sliden. Maar elke keer wanneer je de persoon terugneemt wordt het moeilijker om een punt achter de toxic relatie te zetten. Het is net een vicieuze cirkel: hij/zij gaat immers nooit veranderen!

4. Je ex verveelt zich of is niet meer geïnteresseerd in zijn/haar nieuwe partner

Weet hoe laat het is wanneer je ex jou uit het niets verlaat… Het is tijd voor zijn/haar nieuwe love game! En knoop de tijd goed in je oren wanneer verleden je na een tijdje appt met ‘hey sorry, ik heb aan je gedacht, ik heb je gemist’… Deze persoon wil terugkomen omdat dingen niet goed zijn uitgepakt met zijn/haar volgende fling of partner. Kortom: je ex ziet jou als een van zijn/haar opties.

5. Je ex wil weer seks

Heeft je ex een tijdje geen seks gehad? Dan kan het goed zijn dat je past lover checkt of hij/zij nog toegang heeft tot jouw bedroom. Hij/zij speelt met jou gevoelens en grijpt elke kans om weer in bed met jou te duiken. Waarschijnlijk hoor je daarna niks meer of minder van hem/haar. Het einde blijft onveranderd: je ex zou jou altijd weer verlaten!

6. Je ex heeft er spijt van je te hebben verloren

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je ex je écht mist. In sommige gevallen kan dit kloppen. Maar het is altijd verstandig om te herinneren wat de reden is waarom je relatie ten einde kwam. Denk eens even goed na. Hoe heb je je tijdens de relatie gevoeld? Als je onrustig was gedurende de relatie heeft het geen zin om hem/haar weer in je leven te verwelkomen.