Lange relatie? Blijf met elkaar flirten!

Relaties door Zita

Als je een lange relatie hebt, merk je na een tijd misschien dat je in een sleur komt. Dat is ook niet gek, want je kent elkaar door en door en hebt de meeste dingen wel ontdekt van elkaar. Toch is het heel belangrijk, als je een relatie hebt, om met elkaar te blijven flirten. Niet alleen in het begin, maar dus ook nog na een aantal jaar. We lichten hier toe waarom dat zo belangrijk is.

Flirten in een relatie

Met elkaar flirten is iets anders dan iedere week een date night houden. We hebben het over oogcontact, complimentjes geven, aanrakingen, flirty opmerkingen en niet met je handen van je partner af kunnen blijven. Dit is super belangrijk om te doen, omdat je hiermee aangeeft nog interesse te hebben in je partner. Wanneer je single bent, flirt je om een bepaalde (seksuele) spanning op te bouwen. In een relatie komt er nog wat extra bij kijken. Je creëert namelijk een intieme- en privéwereld met elkaar.

Hoe flirt je in een relatie?

Als het goed is ken je je partner als geen ander en weet je waar je diegene blij mee maakt. Flirten doe je al met kleine, simpele dingen. Denk aan een post-it met een lief berichtje achterlaten of je stuurt een sexy foto naar je partner. Geef daarnaast op regelmatige basis (gemeende) complimentjes en laat diegene weten dat diegene er goed of sexy uitziet. Doe je best voor elkaar en kleed je op je mooist aan tijdens jullie date night.

Klein gebaar, groot geluk

Flirten zit hem al in de kleine dingen die je doet. Kleine aanrakingen, iemands hand vasthouden, iets nieuws leren om de ander te verrassen, een kopje koffie voor iemand zetten. Het klinkt voor veel mensen als de normaalste zaak van de wereld, maar toch is het belangrijk dit soort dingen te blijven doen om de spark te behouden.

Wat gebeurt er als je niet flirt?

Nu vraag je je misschien af: oke, maar wat als ik dit allemaal niet doe? Er gebeurt een hoop. Zo is de seksuele spanning ver te zoeken, waardoor je in een friendzone kan belanden. Nou, dat is alles wat je niet wil. Dat betekent namelijk ook dat jij of je partner minder snel in de mood is. Daarnaast is de kans groter dat jij of je partner zal flirten met anderen. Dat hoeft niet iets slechts te zijn als jullie dat (allebei) oké vinden. Maar wanneer je dit liever niet hebt, is dat erg vervelend. Tenslotte zorgt het ervoor dat discussies met elkaar sneller stress opleveren en dat wil je ook liever niet. Dus blijf vooral met elkaar flirten.