Agaatha wordt gestalkt door ex met waanideeën: "vrijheid afgenomen"

Media door Elsemieke

In ‘Zeeman Confronteert: Stalkers’ schiet Thijs Zeeman (40) slachtoffers van stalking te hulp. Ieder jaar krijgen tienduizenden Nederlanders ermee te maken. In de nieuwste aflevering draait het om Agaatha, die wordt gestalkt door haar ex Saul. Sinds de relatie uit is, houdt Saul er waanideeën op na. 

Agaatha wordt gestalkt door ex met waanideeën

“Het was een van de moeilijkste periodes uit mijn leven”, begint Agaatha te vertellen in Zeeman Confronteert. “Dat ik niet de deur uit kon. Eigenlijk uit angst voor hem.” En dat terwijl haar ex denkt dat de twee nog verloofd zijn. Saul denkt dat een bende van mensen die bij hem op school zaten, Agaatha ervan heeft overtuigd bij hem weg te gaann. “Hij denkt dat ik het niet doorheb en daarvan moet hij mij overtuigen.”

Agaahta en Saul ontmoeten elkaar toen zij pas zestien jaar oud was. Ze zat niet lekker in haar vel. “Het was fijn er even tussenuit te kunnen en in een andere omgeving te zijn, maar eigenlijk stapte ik in nog iets veel ergers.” De relatie met Saul duurde zo'n acht jaar. “Hij heeft mij proberen over te halen naar ‘zijn wereld’. Ik kon mezelf eigenlijk bijna niet meer zijn.” 

Kijkers in shock door bizarre aflevering van ‘Zeeman confronteert stalkers’

Borderline

“Ik mocht niet altijd zelf bepalen hoe laat ik naar huis toe ging”, vertelt ze over die tijd. Als ze ruzie hadden, ging Saul naar gemeenschappelijke vrienden toe. “Dan vertelde hij dat ik borderline had. Uiteindelijk heb ik geen nieuwe vrienden durven maken, uit angst dat hij daar toch weer tussen zou komen.” Agaath beseft pas hoe heftig het is, nu ze eruit is.” Ook zet Saul artikelen online waarin hij beweert dat er sprake is van incest tussen Agaatha en haar broer. Daarnaast eist hij 2 miljoen euro van zijn ex. "Het is belangrijk om aan te geven dat deze man verder in de totaal gewone wereld leeft hè?” zegt Thijs Zeeman. 

De hele aflevering‘Zeeman Confronteert’ kijk je hier terug.