Hoe kom je van je stalker af?

De maatschappij door Laura_S
Heb jij wel eens een vage kennis gehad die smóórverliefd op jou was, maar waar je maar niet vanaf kwam? Terwijl je toch echt duidelijk had gezegd dat je hem niet moest? Je wordt er bijna bang van! Met deze tips kom je van hem af!

Bedenk geen smoesjes

Als je hem afwijst zeg dan geen dingen als 'op dit moment ben ik niet klaar voor een relatie' of 'ik ben met iemand anders aan het daten'. Hij denkt dan namelijk dat je wel iets met hem wilt als de tijd rijp is. Hij zal dus door blijven gaan met proberen!

Houd een logboek bij
Valt hij je echt vaak lastig? Bewaar dan zijn brieven, berichtjes, e-mails of elk ander contact dat hij met je zoekt. Schrijf de datum erbij en bewaar het op een veilige plek. Als het namelijk zover komt dat je de politie erbij wilt halen heb je genoeg bewijs. 
Negeer hem

Negeer hem en reageer niet op elke vorm van contact. Hij probeert je waarschijnlijk op te fokken, zodat hij een reactie van je krijgt. Elke vorm van reactie, dus ook een negatieve reactie, laat hem denken dat zijn tactiek werkt. Dus niks terugsturen of zeggen want dan krijgt hij precies wat hij wil. En dat is aandacht van jou!

Verander al je contactgegevens
Het is wel een drastische verandering, maar als je echt last van hem hebt verander dan je telefoonnummer en e-mailadres. Op deze manier kan hij moeilijker contact met je zoeken en als je tegen je vrienden en familie zegt dat ze je contactgegevens geheim moeten houden, komt je stalker er moeilijk achter. Op Facebook kun je ook instellen dat je alleen berichten wilt krijgen van mensen waar je mee bevriend bent en natuurlijk moet je je hele profiel op privé zetten.

 
Vertel het aan iedereen

Zorg dat iedereen van de situatie afweet. Stalkers houden van geheimen en privacy. Wees dus gewoon open over zijn gedrag tegen je familie, vrienden, collega?s en buren. Zeg tegen iedereen dat ze geen persoonlijke informatie over jou moeten geven en dat ze moeten opletten voor mannen die in jouw buurt of werkplek rondhangen!

Haal versterking
Laat je broer, neef of beste vriend tegen hem zeggen dat hij bij je uit de buurt moet blijven. In zo?n situatie is het toch handig om wat mannelijke hulp te vragen want soms maakt dit wat meer indruk dan wanneer je het zelf doet. Hopelijk schrikt het hem af!

Ga op een cursus zelfverdediging
Het klinkt voor de hand liggend, maar je gaat je er echt zekerder door voelen. Als je het gevoel hebt dat je jezelf kunt verdedigen als hij je weer lastigvalt, kom je zekerder over en heeft hij niet het idee dat je een zielig weerloos meisje bent?

Heb jij weleens last gehad van een stalker?