De 5 exen die je niet meer wil tegenkomen

Relaties door Karin
Na een aantal jaar samen te zijn geweest met pieken en dalen heb je de knoop doorgehakt: het is uit. Na een paar keer slikken ben je doorgegaan met je leven en ben je weer de oude. Maar hij niet? Deze exen wil je dan ook niet tegenkomen!

De stalk-ex

Sommige mannen ontaarden ineens in scary types zodra je het in je hoofd hebt gehaald om hem uit je leven te bannen. Want hij kán niet zonder jou, en sterker nog: jij kan niet zonder hém! En aangezien je al 352 keer hebt aangegeven dat-ie geen contact met je op moet nemen en dat het niet meer goedkomt, zoekt hij naar andere wegen. Hij stuurt je brieven, staat je voor je huis op te wachten en belt je gewoon 200 keer per dag, zodat jij hem 200 keer per dag kan wegdrukken. Tot je dreigt met de politie, dan kan-ie zich ineens wél gedeisd houden.


De huilebalk-ex

Je vindt het zielig voor hem dat je het uitgemaakt hebt, en hij weet dan ook maar al te goed op je schuldgevoel in te spelen. Elke keer dat je hem spreekt eindigen de conversaties in complete jankpartijen van zijn kant en zit je hem weer een uur te troosten: ?je vindt echt wel iemand anders?, ?nee echt, je komt heus wel over me heen?. Als je hem ziet en je vraagt hoe het met ?m gaat krijg je als antwoord ?mwah, gaat wel? tot drie jaar na de break-up aan toe. Misschien een eerstelijns psycholoog gaan zoeken? Hoe zielig het ook is, ban deze ex-man! Is ook beter voor hem uiteindelijk.

De wraaklustige ex
Plots krijg je telefoontjes naar aanleiding van een advertentie op een lesbische datingsite. En je vindt een rotte vis in de hoek van je woonkamer. En je krijgt boeken opgestuurd van bol.com (inclusief acceptgiro) over hoe je het maximale uit je relatie haalt terwijl je die niet hebt besteld. Gevalletje ego gekrenkt? Meneer kan er maar niet bij dat jij een einde aan jullie vurige relatie hebt gemaakt en doet er alles aan om je neer te halen. Wij zeggen: laat je niet zo kennen, ex-vriend! Hij heeft nog niet door dat negeren een stuk beter werkt dan kinderachtige wraakacties?


De wij horen bij elkaar-ex

Hij stalkt je niet en hij jankt niet als je met hem belt. Want meneer is heel relaxed onder de break-up. Waarom? Omdat jullie toch wel weer bij elkaar komen. Uiteindelijk. Jullie zijn als Bonnie & Clyde, als Nick & Simon en als Bassie & Adriaan. Je bent volgens hem gewoon even in de war. Je hebt blijkbaar even een time out nodig, maar uiteindelijk zullen jullie samen oud worden. En daar kom jij nog wel achter. Uhuh. Benieuwd hoe hij gaat reageren als je vertelt dat je al een nieuwe vriend hebt?

De ex met een nieuwe vriendin
Ja, we zitten hier nu wel stoer te doen over mannen die ons stalken en ons terugwillen terwijl wij al láng over hem heen zijn, maar het allerergste is natuurlijk gewoon de ex die zélf al doorgegaan is met zijn leven. Die jou al compleet vergeten lijkt te zijn terwijl jij nog elke avond met zijn foto in je hand zit te snotteren op je IKEA-bank. Hoe kan hij nu al een nieuwe vriendin hebben?! En nog zo?n gedrocht ook? Mannen zijn stom.

Heb jij ook weleens last gehad van een minder prettige ex..?

Lees ook de vorige edities van de 5!