Whut?! Je bh zorgt misschien voor gezondheidsproblemen

Lichaam door Zita

Een bh dragen is niks mis mee. Sterker nog, voor veel is het juist erg fijn en wanneer je een grote boezem hebt ook een verlichting. Toch is het niet altijd goed voor je gezondheid. Dat is het geval wanneer je de verkeerde maat bh draagt. Wij leggen je uit welke gezondheidsproblemen er zijn gekoppeld aan het dragen van de verkeerde bh-maat.

Verkeerde bh-maat dragen

Meer dat 80 procent van personen met borsten draagt de verkeerde bh-maat (wow). Je bh-maat meet je gemakkelijk zelf met een meetlint of je laat het doen bij een lingeriewinkel. Online staan er veel hulpmiddeltjes om je bh-maat te meten. Veel mensen die dit doen, komen erachter dat ze eigenlijk de verkeerde bh-maat dragen. Ook dragen veel mensen met borsten een bh die al zes jaar oud is. De bh is vaak erg uitgerekt, waardoor die vaak eigenlijk niet meer past.

Gezondheidsproblemen

Het eerste en meest voorkomende probleem dat velen ervaren, is dat de bh schuurt tegen de huid wanneer je niet de juiste maat draagt. Hierdoor ontstaat irritatie op de huid, maar ook acne of soms zelfs schimmel. Oei. Een ander probleem dat veel mensen ervaren, zijn de bh-bandjes die strepen achterlaten op de huid doordat deze te strak zitten. Dit gebeurt niet alleen wanneer je een te kleine bh koopt, maar ook als je borsten groter worden of meer gaan hangen.

Wanneer je een te grote bh draagt, zorgt dat zelfs voor rug-, nek- en schouderpijn en resulteert dit in een slechte houding. Merk jij dat je dit soort klachten hebt? Dan is het misschien wel zo dat je al een tijd de verkeerde bh-maat draagt. De juiste bh-maat dragen helpt je een rechtere houding aan te nemen. Als je veel last hebt, houdt dan een warm kompres tegen je rug op de klachten te verminderen. Het belangrijkste is om nu de juiste bh-maat te dragen.

Hoe weet ik of ik de verkeerde maat draag?

Misschien draag jij al wel jaren dezelfde bh-maat die eigenlijk verkeerd is. Om erachter te komen of je de verkeerde maat draagt, zijn er een aantal dingen die je doet. Als er ruimte zit tussen je borst en de cup, is je bh-maar niet goed. In dat geval is hij te groot. Wanneer de band op je rug te hoog zit, draag je ook de verkeerde bh-maat. Deze band hoort namelijk horizontaal te lopen. Daarnaast dien je twee vingers tussen de band te kunnen doen en horen je bandjes niet af te glijden. Ook wanneer deze zaken het geval zijn, is je bh-maat waarschijnlijk te groot.