Wintersport boeken? Dit zijn de mooiste skigebieden in Europa

Vrije tijd door Maya Luz

De mooie witte pistes, de liften, de warme chocolademelk en après-ski, in de winter is er niks mooiers dan een heerlijke skivakantie. In Europa zijn er veel verschillende skigebieden om uit te kiezen. Door alle opties zie je door de bomen het bos niet meer! Om jouw keuzestress te verminderen zetten wij de mooiste Europese skigebieden voor je op een rijtje.

Lees ook:Gevoelige huid tijdens de winter: dit zijn de beste verzorgingsproducten

Zermatt, Zwitserland 

Ben jij op zoek naar een skigebied met prachtig uitzicht? Dan is het Zwitserse Zermatt echt iets voor jou. In dit skigebied kijk je namelijk uit op een van de mooiste bergen van Europa: de Matterhorn. Het skigebied Zermatt staat bekend om zijn lange pistes die eindigen midden in het dorpje. Je kunt dus technisch gezien naar je verblijfplaats terugskiën. In Zermatt vind je ook de hoogste 3S kabelbaan ter wereld. Deze vervoert je op maar liefst 3,883 meter hoogte over de gletsjer. Veiligheid en toegankelijkheid zijn belangrijk op de pistes van Zermatt. Daarom kun je een app downloaden die jou laat zien welke pistes het beste aansluiten op jouw skiniveau. Daarnaast toont de app je het weer, de sneeuwconditie en waar je welke liften kunt vinden. 

Cortina d'Ampezzo, Italië

Heb jij ooit weleens willen skiën op Olympische pistes? In dit Italiaanse stadje kan dat! In 1956 werden hier de Olympische Winterspelen georganiseerd. Hierna werd het een skigebied voor de rijkere klassen. Tegenwoordig is dit skigebied een stuk openbaarder geworden. Naast de chique winkeltjes staat dit skigebied bekend om de prachtige pistes die een droom zijn voor ervaren skiërs. Vooralsnog vind je hier ook genoeg pistes die geschikt zijn voor beginners. Ook zijn er hier genoeg andere sporten te beoefenen. Zo is er een bobsleebaan die in de nacht verlicht wordt en kun je schaatsen op de Olympische schaatsbaan.

St. Anton am Arlberg, Oostenrijk

Voor de expert skiërs onder ons is dit Oostenrijkse skigebied de place to be! Naast veel rode en zwarte pistes beschikt dit skigebied over tientallen off-piste opties. Hier kun je zelfs heen met een begeleider. Recent zijn er liften toegevoegd die het gebied linken met andere gebieden in de regio. Een van deze gebieden is Lech, waar onze koninklijke familie altijd gaat skiën. Dit valt allemaal onder dezelfde skipas. Dus kun jij zonder extra kosten ervaren hoe het is om te skiën als een royal!

Zugspitze, Duitsland

Op maar liefst 2,962 meter hoogte, is het Duitse Zugspitze het hoogstgelegen skigebied in het land. Bovenaan de liften kom je uit op 2,700 hoogte en kun je van de prachtige gletsjer af skiën. Hier zit je zo hoog dat je tussen de wolken zit! In dit gebied is er genoeg te beleven voor skiërs van alle niveaus. Maar voor de echte waaghalzen zijn er pistes waaronder de Kandahar Downhill, die onderdeel uitmaakte van de Olympische Winterspelen in 1936.

via GIPHY

Lees ook: Overleef de winter: 10 manieren om meer geld te verdienen