Overleef de winter: 10 manieren om meer geld te verdienen

Werk & studie door Chloe

Met de huidige gas- en energieprijzen wordt de winter een prijzige periode. Minder lang onder de douche staan, ons warmer aankleden en de thermostaat ietsje lager zetten kan al een hoop schelen, maar ook dan nog zullen je rekeningen stijgen. Een extra centje bijverdienen is dus wel zo lekker de komende periode. Met deze tips kom jij de winter door.

1. Spullen verkopen op de IJ-hallen

In de IJ-hallen op het NDSM-terrein in Amsterdam wordt iedere maand een vlooienmarkt georganiseerd. Inmiddels is dit zo populair geworden dat het de grootste vlooienmarkt van Europa is. En het beste is: jij kan er ook gewoon staan. Voor een paar tientjes kun je een kraampje huren en mag je de hele dag spullen verkopen. Denk aan kleding, meubels, collectors items en andere items. En als je er dan toch bent, dan kun je ook zelf een goedkope outfit scoren. Toch weer goedkoper dan in de winkel.

2. Verkoop je kleding op Vinted

Vinted is hét ideale platform als je oude kleding wilt verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld ook eerst naar de IJ-hallen en wat je niet hebt verkocht hierna op Vinted zetten. De app werkt heel gemakkelijk en met deze tips verkoop jij je kledingkast nog sneller.

3. Oliebollen of appelflappen bakken

Hoewel de winter nog niet eens begonnen is, staan op sommige plekken in het land de oliebollenkramen al op de stoep. We zijn gek op deze winterse snacks en dat geldt vast ook voor de mensen bij jou in de buurt. Ga daarom lekker een dagje oliebollen bakken en verkoop deze bij jou in de buurt. Met een euro per oliebol ben je goedkoper dan de meeste kramen en ook nog eens dichterbij voor jouw buren. Ook kun je aan het eind van het jaar van die ouderwetse ronde appelflappen bakken. Deze worden bijna nergens meer verkocht, maar zijn bij veel mensen nog erg geliefd. Wedden dat je binnenloopt?

4. Vraag om salarisverhoging

Dit is misschien niet altijd mogelijk, maar ze zeggen niet voor niets: 'nee heb je, ja kun je krijgen'. Vraag je werkgever gewoon eens om salarisverhoging. Wie weet heb jij er de laatste tijd wel extra taken of verantwoordelijkheden bij gekregen. Dan is het natuurlijk ook helemaal niet gek dat je ook meer gaat verdienen.

5. Extra werken

Is salarisverhoging geen optie? Dan kun je misschien kijken of je meer kunt gaan werken. Dit moet natuurlijk wel passen in jouw leven, maar als je tijd over hebt kan dit een goede oplossing zijn. En als je er dan toch voor kiest om extra te werken, ga dan ook iets doen wat je écht heel erg leuk lijkt. Met het huidige personeelstekort hebben ze overal wel mensen nodig.

6. Bijles geven

Het schooljaar is in volle gang en ook aan leerkrachten is er een groot tekort. Dat terwijl veel kinderen bijles nodig hebben. Was jij vroeger een ster in wiskunde of spreek jij vloeiend Frans? Kijk dan of je bijles kunt gaan geven.

7. Verhuur je spullen

Je hebt vast genoeg spullen in huis staan die je eigenlijk bijna nooit gebruikt. Denk aan een bakfiets die al maanden stilstaat of gereedschap dat ligt te verstoffen in de schuur. Veel mensen zijn op zoek naar dit soort spullen om te huren. Je kan een oproepje online plaatsen voor mensen bij jou in de buurt en er zijn zelfs speciale websites voor. 

8. Word een virtuele assistent

Er zijn inmiddels enorm veel zzp’ers en mkb’ers in Nederland. Deze mensen hebben het vaak erg druk en daarom blijven er vaak veel taken liggen. Jij kan deze klusjes voor hen oppakken als virtueel assistent. Dit doe je gewoon vanuit huis en het enige dat je nodig hebt is een laptop. Het werk kan erg divers zijn, maar denk vooral aan iets plaatsen op social media, e-mails beantwoorden en afspraken inplannen.

9. Meubels doorverkopen

Op Marktplaats staat het vol met oude meubels. Sommige meubels worden zelfs gewoon gratis weggegeven. Knap deze op met een likje verf op een regenachtige zondagmiddag en verkoop deze dan zelf weer door. Zo kan je toch al snel een paar tientjes per meubelstuk aan winst maken.

10. Reclame op je auto

Wist je dat je ook geld kunt verdienen door gewoon rond te rijden in je auto? Bedrijven betalen je dan om een sticker met hun bedrijfsnaam of -logo op je auto te plakken. En in hoe meer drukke gebieden jij rijdt, hoe aantrekkelijker dit is voor deze adverteerders. Gemiddeld verdien je hiermee zo’n 50 tot 200 euro per maand mee. Daar kun je weer een paar keer je tank mee vullen!