Zo verkoop je razendsnel je oude kleding op Vinted

Mode & trends door Chloe

Vinted is een van de meest populaire apps van het moment. Dat is natuurlijk niet zo gek, want naast dat je je kleding een tweede leven kan geven hou je er ook nog eens een leuk zakcentje aan over. Lukt het jou maar niet om items uit je kledingkast te verkopen via Vinted? Met deze tips is jouw oude kleding in no time verkocht. 

Kleding verklopen via Vinted

Vinted is dé app waar je naartoe gaat als je tweedehands kleding wilt kopen of verkopen. Maar hoewel je bij andere het ene na het andere artikel verkocht ziet worden gaat het bij jou niet echt lekker. Heb je dan geen leuke kleding en een slechte smaak? Nee natuurlijk niet. Waarschijnlijk heb je gewoon wat hulp nodig bij het verkopen van je kleding.

Tip 1: goede foto’s

Het belangrijkste is dat je goede foto’s plaatst van de artikelen die je verkoopt. Dus niet in een donkere kamer uitgelegd op de grond, maar gewoon netjes op een kledinghanger in een kamer met daglicht. Ook kan je ervoor kiezen op tafel je kleding te fotograferen en het nog een beetje leuk aan te kleden. Denk aan een leuk plantje of accessoires die erbij passen. Ook is een ‘aan-foto’ waarop te zien is dat je het artikel draagt erg belangrijk. Zo kunnen kopers inschatten of het hun past en komt het kledingstuk pas echt tot zijn recht.

Tip 2: een volledig profiel 

Het is erg belangrijk dat je je profiel helemaal invult. Dit maakt je namelijk een stuk betrouwbaarder voor andere gebruikers. Ook kan je extra informatie toevoegen die van belang kan zijn voor potentiële kopers. Denk aan het feit dat je bijvoorbeeld niet rookt. Dit kan voor sommige mensen een grote plus zijn en dus zullen ze eerder iets bij je kopen.

Tip 3: Volg andere gebruikers

Net als op Instagram, kan je ook andere gebruikers volgen. Je krijgt dan bijvoorbeeld een melding wanneer hun een nieuw item aan hun Vinted kledingkast hebben toegevoegd. Wat dit te maken heeft met het verkopen van jouw kledingkast? Nou, dat zullen we je even uitleggen. Door anderen te volgen is de kans groot dat ze jou ook zullen gaan volgen. Dat betekent dus ook dat zij een melding krijgen wanneer jij iets op Vinted plaatst.

Tip 4: een goede beschrijving

Wanneer je een product plaatst dan kan je het een naam geven en een beschrijving toevoegen. Probeer hierin zo veel mogelijk woorden te gebruiken waar mensen op kunnen zoeken met betrekking tot jouw product. Verkoop jij een spijkerbroek? Voeg dan ook woorden in de beschrijving toe als jeans of mom jeans. Verder is het ook erg belangrijk om eerlijk te zijn over het product. Zo komen kopers niet voor verrassingen te staan. Je wilt ten slotte toch ook alleen maar goede reviews binnenhalen?